Artemis Fowl

Artemis Fowl

'De kamer van de kluis’

Door Eoin Colfer

ISBN 90-417-0544-9

 

Wat staat er op de achterkant?

Artemis Fowl is een twaalfjarige meesterbandiet die het heeft voorzien op het goud van een merkwaardig elfenvolk. Maar zo makkelijk gaat dat niet, want de elfen hebben de zwaarste wapens en de aller modernste computertechnologie. Ondertussen krijgt Artemis, bijgestaan door zijn lijfwacht Butler, ook te maken met een elfBI-agente, dwergen en andere extreme figuren. De snelheid, humor en spectaculaire scenes maken Artemis Fowl tot een moderne, realistische actiefilm in boekvorm.

Dit boek hoort in de kast direct naast Harry Potter te staan.

 Citaat uit het boek:

Artemis' grote probleem was het lokaliseren: hoe moest hij een elf of een kabouter vinden? Het was zo'n geniepig stelletje wezens dat al god-weet-hoeveel millennia op aarde was en waar nog steeds niet één foto, niet één filmbeeldje of video-opname van was. Niet eens van die Loch-Ness-achtige flauwekul. Ze waren niet bepaald sociaal aangelegd. En ze waren slim ook - niemand had ooit de hand op elfengoud weten te leggen.

Recensie geschreven door Nel Sijmons:

In Ho Chi Minh stad vindt een vreemde ontmoeting plaats tussen een jongen van twaalf, een Butler en een elf. Deze ontmoeting is het begin van een bijzonder avontuur. De jongen, Artemis Fowl, ontrafelt de geheime codes van het elfenvolk en leert  hoe en waar hij  een elf gevangen kan nemen. Zijn slachtoffer is Holly Short, de eerste vrouwelijke agent van de elfBI. Holly heeft het best lastig met haar baas.

SHORT! HIER KOMEN! Holly zuchtte. Oké, daar gaan we weer. Ze stopte haar helm onder haar arm, streek de vouwen in haar uniform glad en stapte het kantoor van commandant Root binnen. Roots gezicht was paars van woede. Dit was min of meer zijn normale toestand, een feit waaraan hij de bijnaam ‘Bietenkop ’te danken had.

Als Holly gevangen zit in het huis van Artemis Fowl zet de elfBI een reddingsoperatie op touw. Root is wel een mopperpot, maar hij doet er toch alles aan om Holly te bevrijden.

Holly blijft ook niet in een hoekje zitten. Als zij ondanks haar gevangenschap het ritueel uitvoert, heeft ze weer haar volle toverkracht en gaat ze ook de strijd aan. Artemis heeft zijn handen vol.

Artemis hart zonk als een baksteen in zijn schoenen. Ze hadden hem beet! Hij, Artemis Fowl was beetgenomen, ook al had hij geweten wat eraan zat te komen. Onvoorstelbaar. Allemaal de schuld van de arrogantie, zijn eigen blind makende arrogantie. En nu kon het hele plan wel eens in rook opgaan.

De strijd wordt niet alleen gevoerd door kapitein Root en zijn elfen, maar er worden ook nog een verwoestende trol en een grond etende dwerg ingeschakeld. Wie deze strijd uiteindelijk wint is tot in het laatste hoofdstuk spannend. Wanneer je het boek uit hebt, weet je dat er nog meer gaat volgen!

Als je meer wilt weten over Artemis Fowl klik dan hier.

Dit boek is ook verfilmd.

Wil je meer lezen van Eoin Colfer? Klik dan hier.