Harry Potter en de steen der wijzen

Harry Potter en de steen der wijzen               

 

Door J.K. Rowling

Aantal Bladzijden: 288

Uitgever: De Harmonie

ISBN 9076174083

De achterkant  van het boek:      

Harry Potter is een doodgewone maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn vreselijke oom en tante in een bezemkast onder de trap woont. Op zijn elfde verjaardag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem die zijn hele leven verandert: hij wordt uit het huis van zijn oom en tante gered door een woeste figuur op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn overleden ouders waren. Met een speciale trein die vertrekt van perron 9 ¾  belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. En tenslotte moet Harry het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar.

Bron: Harry Potter en de steen de wijzen

Recensie geschreven door Esther Baars

Wanneer je veel van fantasie houdt zit je goed met dit boek. Het is werkelijk geweldig hoe dit boek je meeneemt in een wereld vol magie en sprookjes.

Het verhaal start in de werkelijke wereld, zoals jij die ook kent. Een wereld met leuke dingen, maar voor Harry Potter vooral vervelende dingen. Hij wordt gepest door zijn neefje. Bovendien hebben zijn oom en tante zo’n hekel aan hem dat hij moet leven in een bezemkast.Gelukkig wordt Harry gered… door een vreemd figuur op een vliegende brommer.

Daar begint de fantasie. Heerlijk! Het ene moment ben je nog op een treinstation in Engeland en het volgende moment stap je de wereld van de magie binnen. Aan het einde van het boek brengt de schrijver je weer terug in de gewone wereld.

Het leuke is, in dit eerste deel van Harry Potter, dat ook Harry moet wennen aan deze bijzondere wereld. De schrijver beschrijft dit zo goed, dat ook jij vanzelf meeglijdt in de fantasiewereld van Harry Potter.

Naast fantasie en magie zit er ook veel spanning in dit boek. Dit kun je goed zien aan hoe het verhaal is geschreven.

Citaat:

Harry had net een stap naar voren gedaan toen hij een glibberend geluid hoorde en verstijfde. Een struik aan de rand van de open plek trilde… uit de schaduw dook plotseling  een in mantel en kap gehulde gedaante op, die over de grond kroop als een dier dat zijn prooi besloop. Harry, Malfidus en Muil keken als versteend toe. De gedaante bereikte de eenhoorn, boog zijn hoofd over de wond in de flank van het dier en begon zijn bloed te drinken. AAAAAAAAAAAARG!

Bron: Harry Potter en de steen de wijzen

Er is iemand, Voldemort, die Harry Potter heel graag wil doden. Deze boosaardige tovenaar heeft veel handlangers. Het is niet gelijk duidelijk wie dit nu zijn. De  schrijver houdt het zo spannend dat je zelf, net als Harry Potter, op het verkeerde been wordt gezet. Zo heeft dit boek een verrassende ontknoping.

Om de trailer van de film te zien, klik hier.

Voor de Nederlandse Harry Potter site klik je hier. Op deze site vind je ook interessante links naar de films die gemaakt zijn van Harry Potter en verschillende spelletjes die je kunt spelen.