Het weer en de tijd

Het weer en de tijd

 

Titel: Het weer en de tijd

Schrijver: Joke van Leeuwen

Uitgever: CPNB

Bladzijden: 95

ISBN:978-90-74336-05-5

 

 

Dit boek  was het  kinderboekenweekgeschenk van 1993

De achterkant van het boek

Dit is een stapeltje papier met een verhaal erop. Over één groen nachthemd, twee wandelende takken, drie personnes, een stuk of zeven regenbuien, één miljoen precies dezelfde gymschoenen.

Citaat uit het boek

Max won nooit wat. Elke dag zag hij hoe er video’s en verre reizen werden uitgedeeld, maar hij had alleen een keer een sticker gewonnen en die telde niet.

Bron: het weer en de tijd

Als Max een kleurwedstrijd wint, mag hij met zijn ouders twee nachten naar een weekendhuisje. Beide nachten ontmoet hij een vreemd meisje, dat overdag nergens te bekennen is. Hij raakt in haar ban en omdat ze niet dezelfde taal spreken, zingen ze samen. Dit Kinderboekenweekgeschenk is een geestig verhaal van de veelgeprezen en gelauwerde auteur en illustratrice.

Bron: http://www.deboekensalon.nl/dbs/book/110064

Recensie geschreven door Paul Bosscher

Het Franse woordje “le Temps’ betekent zowel het weer als de tijd. Wanneer Max naar zijn weekend huisje gaat is het weer verschrikkelijk en de tijd dat zij er zijn ( de laatste vrijdag, zaterdag en zondag van januari) verandert dat niet. Je leert Max kenner als een denker. Hij denkt over van alles in het leven na. Daarnaast heeft hij heel veel fantasie. Zoveel fantasie dat zijn ouders hem niet geloven wanneer hij hen vertelt over een groot meisje. Je blijft je als lezer steeds afvragen, is ze nou echt of niet? In het boekje leer je op grappige wijze verschillende Franse woordjes, maar of je aan die woordjes wat hebt op vakantie? Ik denk het niet.

Een boekje met veel tekeningen, stripverhaaltjes en gefantaseerde verhalen. Heerlijk om te lezen en lekker om te lachen.

Meer lezen van Joke van Leeuwen? Klik hier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb