Hoe overleef ik met/zonder jou?

Hoe overleef ik met/zonder jou?

 

Titel: Hoe overleef ik met/zonder jou?

Schrijfster: Francine Oomen

Uitgever: Querido

ISBN: 978- 90-451-1025-7

 

Bekroond met  de Prijs van de Kinderjury 2005

Hotze de Roosprijs 2005

Tina-Bruna Award 2005

Nickelodeon Kids Choice Award 2005

Prijs van de Jonge Jury 2006

 

De achterkant van het boek:

Het is weer aan tussen Rosa en Neuz. Helaas hangen donkere wolken in hun z(w)evende hemel. Rosa’s moeder is erg down na Alexanders dood en Rosa heeft haar handen vol aan het huishouden en aan haar broertje Appie Garnaal. Dankzij Neuz kan ze alles aan, denkt ze… Maar nóg een verhuizing? Weg van Neuz? Alweer een andere school? En een wel héél behulpzame buurman?

Bron: achterkant boek Hoe overleef ik met/zonder jou

 

Recensie geschreven door Esther Baars

 

Dit boek gaat over afscheid nemen en opnieuw beginnen. Over jezelf durven zijn en over keuzes maken. Over moeders en dochters en vooral over liefde en vriendschap. Dit is wat Francine Oomen op de achterkant van haar boek schrijft.

Wanneer je dit verhaal leest, zul je al gauw het thema herkennen. Het is een thema waar jezelf ook iets meekunt. Hoe vaak heb jij het gevoel dat je van je moeder alles moet doen. Dat jij áltijd voor je broertje of zusje moet zorgen of boodschappen moet doen. Je weet zelf vast nog wel meer voorbeelden. Toch laat de schrijfster zien dat er een onvoorwaardelijke trouw is tussen moeders en dochters.

Ze beschrijft met veel humor hoe Rosa al haar problemen te lijf gaat. Hoe ze moet leren voor zichzelf op te komen. Dit doet de schrijfster op een originele manier door steeds email berichten tussen rosa, zichzelf en haar vrienden te gebruiken in haar boek.

 

Citaat:           

Aan:               Rosa van Dijk rosavandijk@fastmail.com        

Van:               Rosa van Dijk rosavandijk@fastmail.com

Datum:           woensdag  1 december  23.45

Onderwerp:   Nee

Bron: Hoe overleef ik met/zonder jou

Stel je niet zo aan, Rooz. Aanranden! Wat kun jij overdrijven, zeg. Hij heeft toch beloofd dat hij het niet meer zou doen? Dat het een vergissing was?

 

Rosa

Bron: Hoe overleef ik met/zonder jou

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Ga het snel halen in de bibliotheek. Op de website www.hoeoverleefik.nl kun je de andere titels vinden in de Hoe overleef ik reeks en informatie over de schrijfster. Bovendien kun je daar allerlei tips vinden hoe jij moet overleven…