Familiegeheim

Familiegeheim

 

Titel: Familiegeheim

Schrijver: Caja Cazemier & Martine Letterie

Uitgever: Ploegsma

Bladzijden: 187

ISBN: 9789021668871

 

De achterkant van het boek:

Eva is een vrolijke meid van dertien. Ze heeft weinig nagedacht over het feit dat haar moeder haar eigen ouders vrijwel nooit ziet en dat zij haar familie van moederskant daarom niet kent. Maar dan wordt Eva´s opa begraven. Waarom mag er niemand bij de begrafenis zijn, en wie is die geheimzinnige oude vrouw bij het graf? Eva duikt de familiegeschiedenis in. Maar waarom krijgt ze geen antwoord op haar vragen?

Bron: http://www.bruna.nl/boeken/familiegeheim-9789021668871

 

Citaat:

Dertien …. Ineens is ze weer terug in de tijd. Dertien. Dat moest ze nog worden op die dag in september 1944. Ze ging de zoldertrap af, frisgewassen, klaar voor het ontbijt. Haar blonde haar in strakke vlechten tot net op de schouders. Vest aan, witte kniekousen onder haar geplooide rok. Keurig, zoals het hoorde. Halverwege voelde ze dat er iets was. Ineens, alsof de lucht op die hoogte van de trap veranderde.

Bron: Familiegeheim

Recensie geschreven door Danielle Blok:

‘Familiegeheim’ leest lekker weg en houdt de spanning tot het eind vast. Je vraagt je tijdens het lezen telkens af: ‘Wat is hier toch aan de hand?’ Dé reden om door te lezen. Het is bijzonder hoe omschreven wordt, hoe de ouders liever iets doodzwijgen en er nooit meer iets mee te maken willen hebben, terwijl de Eva en haar nichtje juist op zoek gaan naar de waarheid en niet willen en kunnen leven met een geheim. De emoties lopen hoog op, maar wat kan er zo erg zijn dat je de waarheid niet onder ogen kunt of wilt zien?


Een filmpje over de NSB