Jehanne

Jehanne

Geschreven door  Simone van der Vlugt

ISBN:             9056373439

Wat staat er op de achterkant van het boek:

1425. Frankrijk is verwikkeld in de Honderdjarige Oorlog met Engeland. Als op een dag de Engelsen Domremy binnenvallen en een spoor van verkrachting en vernieling achterlaten, maakt de dertienjarige Jehanne de verschrikkingen van de oorlog voor het eerst van dichtbij mee. Dan overkomt haar iets wonderlijks: ze hoort een stem die haar vertelt dat zij degene is die Frankrijk van de vijand zal verlossen. Jehanne vertrekt naar het hof van de kroonprins van Frankrijk en belooft hem dat zij hem tot koning zal laten kronen. Bovendien zal zij het leger leiden dat Orléans moet ontzetten. Aanvankelijk stuit Jehanne op veel verzet en ongeloof, maar geleidelijk aan wint ze het vertrouwen van de prins en het volk. De gebeurtenissen nemen echter een fatale wending als Jehanne gevangen wordt genomen en wordt uitgeleverd aan de Engelsen.

 Jehanne is de geschiedenis ingegaan als Jeanne d’Arc. In dit boek lees je haar waar gebeurde , tragische levensverhaal.

 Bron: Jehanne

 

Qiu c’estoit? Dieu le scet.’ ( Wie zij was weet God alleen)

 

 Bron: Jehanne

Recensie geschreven door Sherida Creebsburg

 

Tijdens de geschiedenisles zal het  verhaal over Jeanne d’Arc  niet ontbreken. Haar echte naam was Jehanne. In dit verhaal schrijft Simone van der Vlugt op een manier die voor jou zeker te begrijpen is over haar. Dit doet  de schrijfster op een bijzondere manier. Uit haar woorden proef je de bewondering en de waardering voor de hoofdpersoon Jehanne. De voorbeelden die zij in dit verhaal geeft , zorgen ervoor dat je een goed beeld krijgt van de situaties die zich in de middeleeuwen in Frankrijk hebben voorgedaan.  Dit maakt jouw nieuwsgierigheid naar deze bijzondere jonge vrouw alleen maar groter.   De sterke persoonlijkheid en de durf van deze  jonge vrouw, komt soms ongeloofwaardig over! Zij leidt het Franse leger naar de overwinning op de Engelsen. Jeanne d’Arc wordt ook wel de  “Maagd van Orleans genoemd. Het vertrouwen in haar  geloof wordt sterk benadrukt, maar ook haar zwakte als mens komen aan de orde.  Haar angsten, twijfels en verdriet. De spanning van Jehanne is tijdens het lezen van dit boek goed te voelen. Zal  ze haar  belofte  aan de  koning  waar kunnen maken ?

 

Houd je van geschiedenis en wil je op een ontspannen manier meer te weten komen over deze bijzondere vrouw en over  één van de vele oorlogen die in Europa heeft plaatsgevonden, dan  is dit boek een echte aanrader!

 

Meer lezen van Simone van der Vlugt? Klik hier