Mijn vader woont in Brazilië

Mijn vader woont in Brazilië

 

Geschreven door Thea Beckman

 

 ISBN : 9789060692141

Wat staat er op de achterkant van het boek:

 

Monique woont alleen met haar moeder . Haar vader heeft ze nog nooit gezien. Ze weet alleen dat hij in Brazilië woont. Monique en haar moeder redden het prima samen, maar dit is voor een heleboel mensen moeilijk te begrijpen. Die vinden het raar dat Moniques moeder niet getrouwd is. Zelfs zo raar, dat sommige kinderen van hun ouders niet meer met Monique mogen omgaan. Maar plotseling duikt haar vader op en wil ook nog met haar moeder trouwen. Wordt nu alles anders?

Bron: Mijn vader woont in Brazilië

 

Citaat uit het boek:

 

“O’ ik heb de tijd. Mams is toch niet thuis, ze werkt tot zes uur”.

Bron: Mijn vader woont in Brazilië

 

Recensie geschreven door  Sherida  Creebsburg

 

Tegenwoordig  is het normaal dat veel  kinderen  opgroeien  in een- ouder- gezinnen. Als je aan je vrienden  zou vragen als hun ouders nog bij elkaar zijn,  dan zul je zeker te horen krijgen dat bij velen dit niet meer het geval is. Na schooltijd worden zij thuis niet opgevangen door hun vader of moeder, omdat de ouder moet werken.

 

Vroeger is dit wel anders geweest. In dit boek beschrijft Thea Beckman hoe er toen  in de maatschappij tegen alleenstaande moeders werd aangekeken. De vooroordelen die er bij sommige mensen leefden tegenover alleenstaande moeders. Dit doet ze middels een glimp te geven uit de dagboeken van Monique en Albert Jan die bij elkaar in de klas zitten en die  uit verschillende gezinssituaties komen. Zij raken met elkaar bevriend. Albert Jan  mag van zijn moeder niet met Monique omgaan , omdat Moniques ouders niet met elkaar getrouwd zijn. Dit schept zoveel verwarring bij hem dat hij er een dagboek er op nahoudt. Hierin schrijft hij alle vooroordelen van zijn moeder tegenover alleenstaande moeders. Zaken zoals  dat ongehuwde moeders niet in staat zijn om alleen voor hun kinderen te zorgen, dat zij ook steeds op zoek zijn naar een partner en dat ze niet liefdevol voor hun kinderen kunnen zorgen, omdat ze te weinig thuis zijn. Monique houdt ook een dagboek bij. Monique houdt ook een dagboek bij  waarin ze   beschrijft  hoe liefdevol ze wordt opgevoed en hoe haar moeder haar leert om haar eigen keuzes te maken in het leven en dat ze zich niet te veel moet laten leiden door de menig van anderen.

Dit alles beschrijft de schrijfster op een prettige en begrijpelijke manier met voorbeelden die je zeker in jouw eigen omgeving zult herkennen.

 

Zit je vol voordelen over kinderen uit een- ouder- gezin of groei  je zelf op in zo’n gezin ,  praten je ouders slecht over  alleenstaande moeders, worden kinderen in je omgeving gepest,  omdat ze sleutelkinderen zijn ? Wacht niet te lang en lees dit boek!

 

Wist je dat er ook een Thea Beckman prijs wordt uitgereikt voor het beste historisch jeugdboek?

Haar bekendste jeugdboek is:”Kruistocht in spijkerbroeken. Hiermee won ze de gouden griffel.

Meer lezen van Thea Beckman? Klik hier

Meer lezen over de Thea Beckman prijs: www. archeon.nl