Als niemand kijkt

Als niemand kijkt

 

12-15 jaar Genre  informatief, sport roman

Geschreven door Iris Kuypers en Marjolijn Hof  

ISBN: 9789045107615

Wat staat er op de achterkant van het boek?

 

Julia gaat op balletles. Ze heeft veel talent en ze mag auditie doen voor de balletacademie. Als ze daar wordt aangenomen begint een leven van keihard trainen en afzien. Soms geniet Julia, maar vaak heeft ze het zwaar. Keer op keer krijgt ze van haar leraren te horen dat ze beter haar best moet doen. Vooral de lessen van Galina zijn moeilijk. Het lijkt alsof Julia in haar ogen niets goed kan doen. Ze verwijt Julia gebrek aan passie. Julia twijfelt. Waarom danst ze? Voor wie danst ze? Is ze ook een danseres als niemand kijkt? Uiteindelijk is er één vraag die ze wel zal moeten beantwoorden: stoppen of doorgaan?

 Bron: Als niemand kijkt

Citaat uit het boek

‘Ik wil naar huis, zei ik. Het was stil aan de andere kant van de lijn. Ben je er nog? Je belde me wakker, zei Hanna. Ik ben bewusteloos. Ik vind het vreselijk. Huil je? Ja. Waarom? Ik zou het leuk vinden , zei ik. Het is extra, ik doe het voor mezelf. Maar ik denk de hele tijd aan thuis. We zijn de hele dag aan het trainen. Het is allemaal zo…….’

  Bron: Als niemand kijkt

Recensie geschreven door Sherida Creebsburg

 

Dit boek geeft een mooi beeld van hoe een meisje de balletwereld en haar jeugd ervaart. Julia moet steeds een keuze maken tussen zich volledig overgeven aan het dansen of andere leuke dingen in het leven die topsporters niet doen. Ze heeft het er moeilijk mee. Het verhaal is zo mooi geschreven en is geschikt voor iedereen. Jong en oud, mensen die graag sporten. Belangrijk is dat je er veel van kunt leren.

Het is geschreven op basis van een waar gebeurd levensverhaal van een bijzonder meisje.

 

Wil je graag meer lezen over jongeren die iets bijzonders meemaken en hoe ze ermee omgaan, dan zijn Slashboeken een echte aanrader. Andere delen in de Slashreeks: De gelukvinder, Voor jou tien anderen,  Alles is weg en hou van mij.

Meer lezen van Iris Kuypers en Marjolijn Hof? Klik hier