De geheime sleutel naar het heelal

De geheime sleutel naar het heelal

Auteur: Lucy Hawking & Stephen Hawking, vertaald uit het Engels.

 

  

 ISBN: 9049925553

 Wat staat er op de achterkant?

Als het varken van George door een gat in de schutting ontsnapt naar de tuin van “Hiernaast”, maakt George kennis met zijn nieuwe buren: Annie en haar vader Erik, die wetenschapper is. Erik heeft de slimste computer van de wereld, de superintelligente Kosmos, die George en zijn vrienden in een oogwenk naar elke plek in het heelal kan sturen. Voor hij het weet, begint George aan een wilde achtbaanrit door het oneindige heelal. Hij reist langs de planeten, komt in een asteroïdenregen terecht en bereikt het uiterste puntje van het zonnestelsel. Maar er is iemand die andere plannen heeft met Kosmos, plannen die Erik en George in gevaar brengen…

Citaat uit het boek:

‘Waar zijn we?’ vroeg George. Hij was zo verbaasd dat hij helemaal vergat om bang te zijn. Hij voelde zich licht en toen hij om zich heen keek, zag hij stenen, ijs, sneeuw en duisternis. Het was alsof ze op een grote vieze sneeuwbal stonden die iemand de ruimte in had gegooid. Overal schenen de sterren en hun krachtige gloed was heel anders dan de twinkelende lichtjes die je vanaf de aarde zag ’We maken een reis’, antwoordde Annie. ‘Op een komeet. En het is echt –geen verhaaltje, of wel soms?’ ‘Nee, dat is het niet ,’gaf George toe. Hij klopte onhandig op haar ruimtepak. ’Sorry dat ik je niet geloofde, Annie.’

Recensie geschreven door Nel Sijmons:

Word jij ook zo nieuwsgierig als je de foto hierboven ziet? Lees dan dit boek! Dit is geen fantasie, maar een echte ruimtefoto. In het boek vind je foto’s van stofwolken, sterrennevels en planeten. Naast het verhaal staan kleine stukjes uitleg over de kosmos. Door de uitleg bij de ontdekkingsreis van George kom je veel te weten. Er staan veel tekeningen en foto’s bij waardoor je de ruimte gaat begrijpen.

Het verhaal in dit boek gaat over George die op school erg geplaagd wordt, omdat hij anders is dan andere jongens uit zijn buurt. Van zijn buurman en zijn buurmeisje leert hij dat anders zijn niet erg is, want dat anders zijn je kan helpen om een echte onderzoeker te worden.

Het verhaal leest ook alsof je zelf ook meedoet aan de speurtocht van George inde ruimte. Gelukkig is dit spannende boek niet moeilijk, de taal is duidelijk en de zinnen zijn niet zo lang.

Na dit boek is het ruimteavontuur van George nog niet afgelopen. Als je nog meer wilt lezen over George, Annie, Erik en Kosmos ga je verder met De schat in het heelal en De knal in het heelal.

Meer lezen van deze schrijvers? Klik hier