Ooggetuigen: Ridders

Serie: Ooggetuigen, Ridders.

Christopher Gravett.

 

ISBN9026913192 

Wat staat er op de achterkant?

Een oorspronkelijke en boeiende nieuwe kijk op het leven en de achtergronden van de middeleeuwse ridder en zijn volgelingen. Prachtige kleurenillustraties van uiteenlopende onderwerpen, variërend van complete harnassen tot de kasteelheer en zijn vrouwe in vol ornaat, geven een uniek en onthullend beeld van het leven van de middeleeuwse mens in tijden van oorlog en vrede.

Citaat uit het boek:

“Het toernooi. Soldaten moesten oefenen voor de oorlog. Waarschijnlijk is het toernooi in de 11e eeuw ontstaan, als oefening voor de strijd. Op een groot terrein vochten twee teams van ridders een pseudo veldslag uit, een zogenaamde mêlée of bouhourt, soms zelfs met steun van voetsoldaten De verslagen ridders gaven hun paard en wapenuitrusting aan de overwinnar, dus een goed toernooivechter kon een fortuin verdienen. Aanvankelijk vocht met  strijdharnas en scherpe wapens, maar in de 13e eeuw werden botte wapens geïntroduceerd.

Recensie geschreven door Nel Sijmons:

Het boek is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar die meer wil weten over alles dat met ridders te maken heeft. Je komt over alle verschillende onderwerpen iets te weten doordat je in ieder hoofdstukje weer nieuwe dingen tegenkomt.  Op elke twee bladzijden staat uitleg met foto’s en tekeningen over een onderwerp dat met ridders te maken heeft bijv. het kasteel in oorlogstijd, te paard, klaar voor de strijd enz. In de 29 hoofdstukken van dit boek kun je alles opzoeken en bij iedere foto of tekening staat een uitleg over hoe de mensen in en rond een kasteel en vooral de ridders leefden in de tijd tussen de 11e en de 15e eeuw.  

Er staan best moeilijke woorden in de tekst, maar door de foto’s en de tekeningen op alle bladzijden begrijp je toch waar het over gaat. Dat maakt het ook een fijn boek voor als je niet zo van lezen houdt, want alleen al door plaatjes te kijken in dit boek kom je ook veel te weten.

 

Meer lezen van Christopher Gravett? Klik hier

 

In de serie ooggetuigen heb je nog veel meer boeken met mooie foto’s en tekeningen waarin je alles wat jou interesseert kunt opzoeken.