Afblijven

Afblijven

 

Geschreven door Carry Slee

Bekroond door de Jonge Jury 2000

Verfilmd in 200612-15 jaar Genre:  informatief, humor, ISBN:9049920853   Bekroond door de Nederlandse Kinderjury 1999

 

Wat staat er op de achterkant van het boek:

 

Melissa springt een gat in de lucht als haar gevraagd wordt mee te dansen in een videoclip. Jordi die al jarenlang veel met Melissa optrekt, is ook razend enthousiast. Melissa kan zoo keigoed dansen dat ze vast en zeker ontdekt wordt. Maar al snel blijkt dat het niet goed gaat met Melissa. Om haar onzekerheid te verbergen en beter te kunnen dansen, slikt ze pillen. En dat worden er steeds meer. Haar vrienden staan machteloos. Wat kunnen ze doen om Melissa te helpen?

 

Bron: Afblijven

 

Citaat uit het boek

 

Midden in een groep danst een meisje heel wild. Ze heeft haar T-shirt onder haar hesje uitgetrokken en haar haren zijn kletsnat van het zweet. Het is Melissa. Jordi herkent haar bijna niet. Ze ziet eruit of ze van een andere planeet komt. Als hij naar haar ogen kijkt, weet hij zeker: ze heeft XTC geslikt.

 

 

Bron: Afblijven

 

Recensie geschreven door Sherida Creebsburg

 

 

 

Het is eng om te bedenken dat drugs soms ongemerkt het leven van mensen kan gaan beheersen. Sommige mensen denken dan ook dat  ze veel beter kunnen presteren als ze drugs hebben gebruikt. In dit boek vertelt de schrijfster Carry Slee over een talentvolle jong meisje Melissa, dat zich erg onzeker voelt als ze een dansprestatie neer moet zetten. Op advies van een slechte vriend gaat ze XTC gebruiken. Het gaat steeds slechter met Melissa. Haar omgeving is radeloos.

 

 

 

Dit boek is eenvoudig geschreven  en het verhaal is zeer herkenbaar. Als je eenmaal bent begonnen met lezen kun je het boek niet meer wegzetten. Jordi´s liefde voor Melissa is zo sterk dat je ontzettend met hem meeleeft en dat je zo hoopt dat alles weer goed komt met Melissa.  

 

 

 

Afblijven houdt in dat je van de drugs moet afblijven. Uit het verhaal van Melissa kun je zeker veel leren.  Ben je nieuwsgierig naar hoe het verder met Melissa afloopt, wacht niet te lang lees dit boek of kijk naar de film!

Nieuwsgierig naar de film?

Meer lezen van Carry Slee? Klik hier