Blind date

Blind date

Theo Hoogstraaten.

Getipt door de Jonge Jury, 1999

ISBN:90 6249 252 2

 

Wat staat er op de achterkant?

NB. Op de achterkant staat een citaat en een korte inhoudsweergave

“Behoedzaam kroop de man dichterbij. Zijn handen trilden zo, dat het hem niet lukte de nachtkijker stil te houden.Het irriteerde hem. Hij had deze kijker pas een paar dagen. Zijn oude kijker had hij ingeruild omdat die niet voldoende vergrootte. Hij moest daarmee te dichtbij komen om alles goed te kunnen zien en dat bracht risico’s met zich mee. Deze kijker haalde het beeld zo dichtbij dat het bij de geringste beweging begon te dansen en onscherp werd. Ze stonden nog te dansen op het strand, vlakbij de duinovergang, in een innige omhelzing. Zouden ze naar boven komen en een duinpannetje zoeken, of zouden ze het op het strand doen.” Het is een snikhete zomeravond. Op het strand vier een groep jongeren een feestje waarbij het steeds wilder toegaat.In de duinen houdt een man de feestvierders nauwlettend in de gaten. Een stelletje verdwijnt in de duinen. Dan weerklinkt plotseling een ijselijke gil.

Bron: Blind date

Citaat uit het boek:

Meryem stond op en ging naast Marlene zitten. Naast haar zat de legerlaarzen figuur suf te zijn., ’Geweldig he, zo’n blind date’ zei Marlene zuur. Ík amuseer me rot met die mafketel. ’Ze zei het zo luid dat die jongen naast haar het wel moest horen, maar hij reageerde totaal niet. Hij blies een rookwolk uit en blies in de vlammen. Meryem snoof. ‘Wat rookt hij eigenlijk?’

Bron: Blind date

 

Recensie geschreven door Nel Sijmons:

In het boek wordt het verhaal verteld van een groepje leerlingen van dezelfde school. Het is geschikt voor jongeren vanaf 14 jaar die ook voor het eerst te maken krijgen met stimulerende middelen en seks. Een aantal meisjes nodigt wat jongens uit voor een feestje op het strand. Hetzelfde feestje op school vieren, vinden ze kinderachtig. Je leert Meryem, Joke, Astrid en Stefan de vier belangrijkste mensen uit het boek beter kennen, nadat er iets mis is gegaan bij het feest. Dankzij hun vriendschap blijven ze elkaar trouw en werken ze samen bij het oplossen van de misdaad. Daarnaast ze leren ook nieuwe kanten van elkaar kennen die tot dan toe verborgen waren gebleven.

 

Meer lezen van Theo Hoogstraaten:

1991 Tip van de Nederlandse Kinderjury voor Het Nerthusmysterie( ook op deze website)
1999 Tip van de Jonge Jury voor Blind date

2011 (ff) Out! (Holland)