Hard tegen Hard

Hard tegen hard

 

Titel: Hard tegen hard

Schrijver: Marian Hoefnagel

Uitgever: Eenvoudig Communiceren

Bladzijde: 112

ISBN: 978-90-8696-099-6

Achterkant van het boek:

In hard tegen hard staan de Antilliaanse Nardo en de Turkse Serkan tegenover elkaar. En steeds meer leerlingen van school doen mee aan hun heftige ruzies. Een groot feest moet een einde maken aan de strijd. Maar dan beginnen de problemen pas echt, want Nardo en Serkan vinden hetzelfde meisje leuk…

Bron: Hard tegen hard

Recensie geschreven door Esther Baars

Dit is een heel leuk boek om te lezen wanneer je niet zo goed bent in lezen. Het is makkelijk geschreven. Korte zinnen, korte overzichtelijke hoofdstukken met een duidelijke alinea verdeling.

Het leuke aan dit boek is dat het niet kinderachtig is geschreven. Het boek valt in de zogenaamde reality reeks. Een boek dat gaat over problemen die je ook in het gewone leven meemaakt.

Dit boek gaat over twee jongens Nardo en Serkan die ruzie met elkaar hebben. Het is niet zomaar een ruzie, maar een ruzie die veel verder gaat. Het lijkt wel of Serkan Nardo niet met rust kan laten. Uiteindelijk na heel wat opstootjes wordt er een feest georganiseerd om te proberen iedereen de ruzies te laten vergeten. Wanneer je het boek leest, denk je ook echt dat dit feest de oplossing biedt voor het probleem tussen de groep van Nardo en de groep van Serkan. Maar wat als je beiden verliefd bent op hetzelfde meisje? Heb jij dat ook weleens meegemaakt? Nou, dan kun je rare dingen doen.

Citaat:

Nardo weet zeker dat niemand hem kan zien. Hij staat in het donker tussen de struiken. Voorzichtig probeert hij een beetje verder te lopen, stap voor stap. En dan ineens ziet hij ze: een jongen en een meisje. De jongen heeft het meisje tegen een boom geduwd en hij zoent haar…

Bron: Hard tegen hard

Wanneer je dit citaat leest voel je vast wel aan dat dat niet goed kan gaan. Je voelt jezelf waarschijnlijk boos worden en je snapt heel goed wat Nardo voelt. Toch heeft het verhaal een heel verrassend einde.

Ik hoop dat je nieuwsgierig bent. Ga snel het boek halen. Ik weet zeker dat ook jij eindelijk een boek gevonden hebt wat je leuk vindt.

Wil je nog meer van deze schrijfster weten en lezen dan kun je terecht op haar website www.marianhoefnagel.nl

Meer lezen van Marian Hoefnagel? Klik hier