Ik word nooit normaal

Ik word nooit normaal

 

Titel: Ik word nooit normaal

Schrijver: Anke kranendonk

Uitgever: Sanoma

Bladzijden: 148

ISBN: 9789058553195

 

De achterkant van het boek:

Anne zit in de brugklas en denkt over van alles en nog wat na. Waarom doet ze soms dingen die ze niet wil? Waarom is ze af en toe zo krengig? Moet ze een bh gaan kopen? Maar met wie dan? Vindt Koen haar leuk? Wil ze wel bij de meiden uit haar klas horen? Allemaal vragen en gedachten die door haar hoofd spelen. Soms wordt ze knettergek van zichzelf en vraagt ze zich af of ze ooit nog normaal wordt. Niet iedereen in Annes omgeving begrijpt haar. Oma wel, maar die wordt snel oud en doet raar. Anne kan gelukkig terecht bij Michiel en Cees, haar oom en zijn vriend.

Bron: bol.com

 

Citaat:

Ik word wakker van de jeuk. Ik kijk. Er zitten pukkeltjes op de plek waar ik de haartjes eruit heb getrokken. Zie je wel. Ik kan het niet. Ik word nooit een normaal meisje dat gewoon doet tegen een jongen als ze verliefd is, dat leuk en aardig is. Wat moet ik nou doen? Afzeggen. Ik kan toch niet zo bij Koen verschijnen, dan hoeft hij me helemaal niet. Ik sta op en ga meteen mijn badpak passen. Het kan niet. Echt niet. Laat ik mijn bikini nog eens proberen. Broekje aan. Het kan, het valt eroverheen. Bovenstukje erbij. Dat is te klein. Wat moet ik nou? Afbellen? Dan denkt Koen vast dat ik hem niet moet? Wel gaan? Maar hoe dan? Laat ik het andere bovenstukje nog eens proberen. Dat kan eventueel net. Moet ik dat dan maar doen? Nee, ik bel af.

Bron: Ik word nooit normaal

Recensie geschreven door Danielle Blok

‘Ik word nooit normaal’ leest makkelijk en is een perfect boek om je eigen puberbrein te herkennen, te analyseren en te begrijpen. Het is soms ‘om te gillen’ wat ze allemaal wel niet denkt en hoe ze maar bezig is zichzelf te ontdekken. Zo erg, dat ze er soms gek van wordt. Haar verliefdheid brengt ook wat seksuele spanning met zich mee, wat best opwindend is om te lezen. De rol die oma in het verhaal speelt is een hele belangrijke. Want aan oma durft ze alles te vragen en zeggen.