Lover of loser

Lover of loser

 

Door Carry Slee

Uitgever: Carry Slee en FMB uitgevers, Amsterdam

Bladzijden: 255

ISBN: 978 90 499 2389 1

 

Wat staat er op de achterkant van het boek?

De vijftien jarige Eva is bang dat heer stiefvader haar wil misbruiken, maar haar moeder gelooft haar niet. En haar beste vriendje Julia heeft het te druk met haar nieuwe vriendje. Bij wie kan Eva dan terecht? Bij Mees, op wie ze stiekem verliefd is? Maar Eva durft hem niet aan te spreken. Door een misverstand denkt ze dat hij al een vriendin heeft. Dan ontmoet ze de vlotte en knappe Ricardo. Hij heeft alle aandacht voor haar en overlaadt haar met mooie kleren en dure cadeaus. Hij stelt haar zelfs een reisje naar Parijs in het vooruitzicht. Blij gaat Eva op het aanbod in. Ze weet niet dat hij een loverboy is…

Citaat uit het boek:

 “Lekker he?” zegt Willem. “Wat krijg ik daarvoor?” Hij pakt haar hand en houdt zijn wang schuin. Zijn arm slaat hij om haar middel. De hand die hij vast heeft brengt hij naar zijn gulp. Eva voelt dat zijn broek open is. Ze wil gillen, maar er komt geen geluid uit haar keel. Wat doet hij…? Hij duwt haar hand in zijn broek en beweegt hem over zijn piemel. Ze hoort Willem hijgen.

Bron: Lover of loser

Recensie geschreven door Esther Baars

Lover of loser is een prachtig verhaal om te lezen. De onderwerpen van dit verhaal zijn heel actueel. Seksueel misbruik, verliefd zijn en loverboys staan centraal. Carry Slee, de schrijfster van het boek, schrijft heel realistisch over deze onderwerpen.

Het leuke aan dit verhaal is dat je zelf kunt kiezen hoe het verloopt. Dat maakt het verhaal heel spannend. Je hebt zelf invloed. Dat maakt dat je je ook als lezer heel belangrijk voelt. Je kunt  zelf bepalen hoe het afloopt. Op deze manier ben je dus erg betrokken.

Wanneer je dit verhaal leest zal het je opvallen dat je zelf misschien ook weleens in soortgelijke situaties hebt gezeten. Herinner je je nog hoe verliefd je was op die jongen? Hoe liet je dat aan hem merken? In dit verhaal lees je hoe Eva het aanpakt. Het stuk over Eva en haar stiefvader is heel indrukwekkend.

Carry Slee laat hier duidelijk zien hoe moeilijk het als meisje is, om nee te zeggen. Zeker wanneer de omgeving zegt dat je je aanstelt. Eva voelt dat het fout zit met haar stiefvader, maar de omgeving overtuigd haar dat zij zelf fout zit.

Het stuk over de loverboy, Ricardo, maakt het verhaal super spannend. Je kunt zelf kiezen uit twee keuzes die Eva moet maken, wel of niet met Ricardo meegaan.

De hoofdpersoon Eva wordt zo goed beschreven door Carry Slee dat je jezelf heel goed als Eva kunt voorstellen. Daarom mag jij het zeggen in dit boek. Maak een keuze en lees hoe het afloopt…

Dit boek is verfilmd. Klik hier om de trailer van deze verfilming te zien.

Meer lezen van Carry Slee? Klik hier.