Topmodel

Topmodel

bang voor de weegschaal

 

Titel: Topmodel bang voor de weegschaal

Schrijfster: Marian Hoefnagel

Uitgever: Eenvoudig Communiceren

Bladzijden: 141

ISBN: 978-90-8696-0-60-6

 

Achterkant van het boek:

Topmodel gaat over Kiia, een lang, mager meisje van veertien jaar. Als Kiia wordt ontdekt als fotomodel, wordt ze al snel beroemd. Jongens kijken haar na, roddelbladen schrijven over haar en ze verdient bergen met geld. Maar dan verandert Kiia’s lichaam, ze wordt voller en ronder. En dat kan natuurlijk niet als model. Kiia wil haar luxe leventje niet meer kwijt. En dus begint ze zichzelf uit te hongeren…

Bron: Achterkant van het boek Topmodel, bang voor de weegschaal

Recensie geschreven door Esther Baars

Dit is een boek uit de reality reeks. Het boek gaat over anorexia. Iets wat je veel tegen komt bij jonge meisjes. Misschien heb je het zelf wel eens meegemaakt of een vriendinnetje van je.

In dit boek kun je lezen hoe de hoofdpersoon Kiia omgaat met slank moeten zijn.

De schrijfster van het boek beschrijft de persoon Kiia heel goed. Je kunt je goed in haar verplaatsen. Zo goed dat je soms denkt, ga nou gewoon eten. Doe niet zo gek. Je weet dat niet eten en dan weer veel eten en vervolgens overgeven, slecht is. Maar weet je dat ook als het over jezelf zou gaan? De schrijfster laat zien, dat, doordat je steeds grenzen verlegd, je heel makkelijk in dezelfde valkuil als Kiia kunt vallen.

Citaat:

‘Je moet meer eten, Kiia, anders word je ziek.” Kiia haalt haar schouders op. “Ik heb vanmiddag veel gegeten”, zegt ze. “Daarom heb ik nu niet zo’n trek”. Natuurlijk is dat niet waar. Maar Kiia wil geen gezeur aan haar hoofd. Af en toe eet ze gewoon een heel bord eten op. Om haar ouders gerust te stellen. Maar een half uur later kotst ze dan alles weer uit in de wc. Stiekem, zonder geluid te maken.’

Bron: Achterkant van het boek Topmodel, bang voor de weegschaal

Het boek is heel goed te lezen. Het bestaat uit korte hoofdstukken en korte zinnen. Verder heeft het boek mooie illustraties die het verhaal nog duidelijker voor je maken.

Meer lezen van Marian Hoefnagel? Klik hier