Tranen in bad

Tranen in bad

Door Haye van der Heyden

ISBN 900155606 X

 

Wat staat er op de achterkant?

Pauline verhuist naar Brussel. Ze moet afscheid nemen van Jeroen, haar grote liefde. Dat valt niet mee. En daarna? Moet ze Jeroen trouw blijven? En blijft hij haar trouw? In Brussel ontmoet Pauline Christiaan. Hij is mooi, lang, zanger, speelt prachtig gitaar, maar eigenlijk is hij te oud voor haar. Ze vindt hem best leuk. Maar met hem zoenen? Voor wie kiest ze?

Citaat uit het boek:

‘Stel je voor dat Victor gelijk heeft en dat ik Jeroen en Marja en alle anderen nooit meer terugzie. Dan moet ik dus een nieuwe beste vriendin vinden en een nieuwe grote liefde. En die zijn hier dan al ergens maar zij en hij weten het nog niet.  Dat ik er aan kom.’

Recensie geschreven door Mischa Boersma

Pauline is smoorverliefd op Jeroen. Ze heeft een beste vriendin, Marja. Ze is gelukkig met alles en iedereen die ze heeft. Maar dan besluiten haar ouders naar België te verhuizen. Dat betekent dat ze afscheid moet nemen van haar vriendin Marja en haar grote liefde Jeroen. Ze besluit altijd van Jeroen te blijven houden ook al woont ze ver weg. Maar na een half jaar in Brussel gewoond te hebben ontmoet ze de knappe, talentvolle Christiaan.  Hij is wel wat te oud voor haar. Ze wordt verliefd op Christiaan, maar blijft stiekem toch ook nog wat voor Jeroen voelen. Als Pauline weer terug gaat naar Nederland voor de verjaardag van haar oma, komt ze erachter dat ze nog steeds echt verliefd is op Jeroen. Ze denkt alleen dat Jeroen verkering heeft met haar beste vriendin. Hoe dit afloopt moet je zelf maar lezen, want er gebeurt nog heel veel…..

Het boek gaat over echte liefde. Liefde blijkt niet altijd even makkelijk te zijn. Zeker niet als je nog jong bent. Het boek is niet dik en leest lekker makkelijk. Er staan veel dialogen in en het wordt verteld door Pauline. Voor wie niet van lezen of dikke boeken houdt, is dit een echte aanrader. Het onderwerp ligt dicht bij je eigen belevingswereld. Het gaat over een tienjarig meisje en het voor het eerst echt verliefd zijn. De onzekerheden die helemaal bij de puberteit passen. Omdat het door Pauline zelf verteld wordt leef je erg met haar mee. Je voelt als lezer het verdriet, de liefde, de onzekerheden en de twijfel. Het is op die leeftijd al onzeker genoeg en Pauline heeft het door de verhuizing zeker niet makkelijk. Toch blijkt ook in dit verhaal maar weer, dat verliefdheid prachtig is.

Meer lezen van Haye van der Heyden? Klik dan hier