Bitterzoet

Bitterzoet

 

Geschreven door Simone de Jong

ISBN:978-90-499-2473-7

Wat staat er op de achterkant van het boek?

 

Maya vindt een mailtje in de spambox van haar Hot-mail-account met de tekst: Are you a trusted person? Het komt van een Nigeriaan die haar bijna vier miljoen euro belooft als ze hem wil helpen. Het is oplichterij, dat weet Maya. Die miljoenen krijgt ze natuurlijk nooit. Voor de grap stuurt ze een mailtje terug. Ze ondertekent het met de naam van een medestudent: Merijn van der Pas. Wat Maya niet weet, is dat Merijn haar Hotmail-account heeft gehackt. Zonder dat ze het doorheeft, zet hij de zaken naar zijn hand. Tenminste, dat denkt hij. Want internetfraudeurs laten zich niet zomaar bedriegen en zijn dichterbij dan je denkt. Voor Maya en Merijn het weten, belanden ze in de gevaarlijke wereld van spamcriminelen…..

Bron: Bitterzoet

Citaat uit het boek:

 

‘Maya, Maya. Ik moet je waarschuwen. Er is iets aan de hand. Je weet het niet, maar misschien loop je gevaar. Luister goed naar me alsjeblieft.’ De deur van de wc vloog open. In paniek schreeuwde Maya: ‘Help! Ik ben ontvoerd in Amsterdam!’

Bron: Bitterzoet

 

Recensie geschreven door Sherida Creebsburg

 

Zeg nooit nooit! Voor Maya begon het als een onschuldig grapje en eindigde dit avontuur in een  grote drama.  In dit boek  beschrijft Simone de Jong de wereld van de meedogenloze spamcriminelen, die bedreigend dichtbij zijn. Zeker herkenbaar als wij naar programma’s als opgelicht kijken en alle andere programma’s die ons hiervoor waarschuwen.   

 

De wereld van deze criminelen  is echter gevaarlijker dan Maya en Merijn  dachten. Het verhaal is spannend en leest lekker weg. Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit Maya en Merijn. Dit gebeurt op een natuurlijke manier en maakt het verhaal levendig. Het boek wijst je op de gevaren van internet en het onnadenkend gebruik van persoonlijke gegevens. Bitterzoet is snel, spannend en verleidelijk.