Loverboy & girl

Loverboy & girl

 

Geschreven door Joost Heyink

ISBN: 9789026977631

Genomineerd door de Jonge Jury 2006

Wat staat er op de achterkant van het boek?

 

Fanny heeft een zomerbaantje bij Mc Bill, een klein fastfood restaurant . Na werktijd heeft ze afspraakjes met de knappe , charmante Jeff. Maar Fanny weet dat Jeff niet is wie hij lijkt te zijn. Hij is een loverboy, die moet proberen meisjes in zijn macht te krijgen. Fanny’s vriendin is het slachtoffer geworden van zo’n loverboy en Fanny is vastbesloten om andere meiden te waarschuwen. Om meer te weten te komen over de werkwijze van loverboys, heeft ze zich laten oppikken door Jeff. Maar langzamerhand raakt ze toch van hem onder de indruk. Zo raakt ze verstrikt in een gevaarlijk dubbelspel: hoe ver kan ze gaan? En heeft ze zichzelf nog wel in de hand?

Bron: Loverboy&Girl

Citaat uit het boek

“Guntha krijgt iedereen binnen de kortste keren aan het werk! Fanny was verbijsterd. Ze zat er veel dieper in dan ze ooit had gedacht. Niet alleen Jeff was met haar aan de slag, de organisatie ook. En die was bezig met stap drie  of vier van het loverboy-traject, terwijl zij dacht dat er nauwelijks iets aan de hand was, dat ze hooguit in de aftastende beginfase zat. Alles wist ze van dat traject, alles wist ze van de trucs en verleidingen. Maar toch was ze half blind geweest. Ze had de helft gemist!”

Bron: Loverboy&Girl

 

 

Recensie geschreven door Sherida Creebsburg

 

In dit spannend boek zoekt Fanny  zoekt tot een  Loverboy organisatie. Dit doet ze bewust om meer aandacht te vragen voor de loverboy-wereld. Deze grote gevaarlijke wereld die steeds op de loer ligt voor jonge meisjes en jongens en die heel veel schade aanricht.  Hiervoor zoekt ze  contact met Jeff.  Tijdens haar zoektocht lijkt het erop alsof Jeff een andere kant heeft, dit brengt Fanny regelmatig aan het twijfelen . Is hij een echte loverboy of niet?   

Gelukkig had ze  met een jongen Martin hierover gepraat, die ze  op haar vakantiebaantje had ontmoet. Fanny gaat soms wel heel ver in haar zoektocht en Martin probeert haar te waarschuwen, omdat ze soms moeilijk het gevaar kan inschatten.

 

De schrijver laat je op een spannende manier kennismaken met de werkwijze van de  loverboys. Dit doet hij door stap voor stap, hun manier van werken te ontmaskeren.  Hij beschrijft ook hoe gemakkelijk  je prooi kunt worden van zo’n loverboy. Iets wat erg leerzaam is! De problematiek van loverboys is algemeen bekend , maar raakt regelmatig op de achtergrond.  Het verhaal en  de hoofdpersonen zijn zo echt beschreven.
Daarnaast is de spanning in het verhaal is zo goed opgebouwd, dat je regelmatig op het puntje van je stoel moet gaat zitten.

 

Houd je van thrillers en wil je ook wat meer te weten komen over het milieu van de loverboys, dan mag dit boek niet op je boekenlijst ontbreken!

 

Andere boeken van Joost Heyink: De Kwetsplek, Katapult, De afgrond, Obsessie, De vlucht.

Meer lezen van Joost Heyink? Klik hier