Niemandskind

Niemandskind

 

12-15 jr  Genre:  Griezel

Geschreven door Tanneke  Wigersma

ISBN: 9789045111728

Wat staat er op de achterkant van het boek?

 

Keet gaat een paar dagen naar een hotel aan zee. Samen met Niek, op wie ze stapelverliefd is. Nu kunnen ze naar het strand, zwemmen en eindeloos zoenen. Maar Keet is geen gewoon meisje met een normaal leven. Bij haar gaat altijd alles anders..

Want waarom stormt het zo rond het hotel? Wat is er gebeurd in de hotelkamer die al sinds de tweede wereldoorlog leegstaat? En wie huilt daar zo? De vakantie begint al snel te lijken op een griezelfilm waarin Keet de hoofdrol speelt. Alles wijst erop dat er een geest in het hotel is die Keets hulp nodig heeft. En dat terwijl Keet gezworen heeft  dat ze niets meer wil doen met haar gave om geesten te zien. Maar de geest laat haar niet met rust.

 Bron: Niemandskind

Citaat uit het boek

Is daar iemand? Fluisterde ze. Door de muur van de gesloten kamer kwam een blauwwitte mist. De mist vormde een slanke vrouwenhand die Keets kant op kwam zweven.  Keet deinsde achteruit en drukte zich zo plat mogelijk tegen haar kamerdeur, maar de hand kwam niet dichterbij. Ze wenkte alsof ze wilde zeggen: Kom! Kom maar…….

 

 Bron: Niemandskind

Recensie geschreven door Sherida Creebsburg

 

Keet is een dertienjarig meisje met  bijzondere gaven.  Ze kan namelijk geesten zien. Dit is best wel eng voor een meisje van die leeftijd. Stel je voor dat jij over deze bijzondere gave zou beschikken, hoe zou je daarmee omgaan?  In dit boek lees je over hoe zij zich ertegen verzet en zich vervolgens weer voor openstelt,  om iets met haar gave te doen. Hierdoor merkt ze dat ze andere mensen ook gelukkig maakt.

 Ondanks haar gave maakt Kate ook zaken als verliefdheid  mee. Ze is voor de eerste keer verliefd . Verder moet ze ook leren leven met het feit dat haar ouders gescheiden zijn en dat haar vader steeds een andere vriendin heeft en een  moeder met wie ze amper contact heeft.

De schrijver beschrijft de angsten die dit meisje doorstaat op zo’n spannende manier, dat het  net is alsof je naar een horrorfilm zit te kijken. Het boek is in eenvoudige taal geschreven die je makkelijk kunt volgen.

 

Houd je van griezelverhalen en wil je meer lezen over Keet ? Lees dan het verhaal over het Spiegelmeisje!

Meer lezen van Tanneke Wigersma? Klik dan hier

Maak een Gratis Website met JouwWeb