Eus

Eus

Geschreven door Özcan Akyol
ISBN:                         9789044620696

Wat staat er op de achterkant van het boek

 

Dit is geen roman over multiculturalisme, geen successtory van een arme sloeber die zich opwerkt tot invloedrijke ondernemer of het sentimentele relaas van een crimineel die weer op het rechte pad komt. Dit is het verhaal van Eus.

Bron: Eus

Citaat uit het boek

 

Auw! Hoorde ik ineens naast me. Auw! Auw!

Kareltje was geveld door de hond. Iks topte met lopen. De hond bleef doorbijten. Net zo lang tot er geen geluid meer uit Kareltje kwam. Boos stapte ik richting het mormel en schopte hem tegen zijn romp, maar hij liet niet los. Zoiets flik je mijn maat niet. Ik trok een mes uit mijn binnenzak.

 Bron: Eus

Recensie geschreven door Sherida Creebsburg

 

'Wat een kutwereld, joh!' Na talloze goedbedoelde pogingen om een normaal leven te leiden en even zoveel mislukkingen is dat de enige conclusie die Eus, een Turkse tiener uit het oosten van het land, kan trekken. Op zoek naar afleiding raakt hij verslaafd aan drank en seks. Door zijn aparte stijl en de manier waarop hij de dingen die zich  binnen zijn gezin en de Turkse gemeenschap afspelen vertelt, komt hij heel bot en negatief over. Hij voelt zich een vreemde eend in de bijt binnen zijn eigen gezin. Krijgt overal de aandacht, maar of hij nu tussen familie, vrienden of wildvreemden is: Eus is nergens thuis.  Hij vloekt en tiert iets wat je normaal gesproken niet zult verwachten van een moslim. Hij leeft constant op gespannen voet met zijn norse vader, raakt bevriend met kampers, komt terecht in een gevalletje eerwraak en trekt op strooptocht door Europa.

 

Houd je van humor, sensatie en spanning en wil je meer weten over wat zich werkelijk tussen de vier muren van de Turkse gemeenschap afspeelt  en hoe Eus zich hier tegen verzet ? Wil je meer lezen over de deze vreemde eend binnen de Turkse cultuur? Dit boek mag niet ontbreken in je boekenkast..

Debuutroman