Hotel New York

Hotel New York

 

Geschreven en getekend door Martin Lodewijk

Dossier 17 van Agent 327

Uitgeverij M, Amsterdam

2002

ISBN 90 290 3276 3

Wat staat er op de achterkant van het boek?

Heel Nederland lacht zich een ongeluk om flauwe moppen. Agent 327 kan het niet meer aanhoren en neemt een ADV-dagje op. Intussen … vindt in een ijzig koude streek van het voormalig Oostblok een ontmoeting plaats tussen de valse Dritta Reich en een oude bekende, kolonel Bauer.

Intussen raakt Agent 327 op zijn dagtripje verzeild in het gangenstelstel onder het wereldberoemde Rotterdamse Hotel New York. Kort daarop arriveren ook Dritta Reich en kolonel Bauer ter plekke en tot overmaat van ramp, toont een derde bekende, niemand minder dan Wu Manchu, Agent 327 haar wrede gezicht. De vraag die intussen komt bovendrijven is…welk zwart geheim verbergen de keldergewelven van Hotel New York?

Bron: Hotel New York

Recensie van Nel Sijmons:

Herman IJzerbroot, de mopperende Rotterdamse geheim agent, werkt voor de ‘Vaderlandse Geheimste Dienst’. Ondanks dat Nederland een saai land lijkt valt in het Rotterdamse havengebied genoeg te spioneren. Gelukkig is Agent 327 waakzaam. Hij zoekt naar oude en nieuwe vijanden. Hierbij wordt hij geholpen door Olga Lawina, zijn voormalige Zwitserse collega en Sorge, die ook wel bekend staat als Agent 525. Ook nu springen zijn vrienden weer voor hem in de bres, ze gaan op zoek naar de verdwenen Agent 327. Dan ziet Olga een handlanger van Wu Manchu. Zou het ze lukken om Agent 327 en Rotterdam te redden?

Je kunt de stripboeken los van elkaar lezen, maar als je ze allemaal na elkaar leest begrijp je ook beter wie er allemaal meedoen in het verhaal en wat hun achtergrond is. Van alle stipfiguren, die steeds weer opduiken in de serie, leer je Agent 327 en  Olga Lawina het beste kennen.

 

Citaat uit het boek:

”Wat ik nou in het voorbijgaan aan de Barbershop New York zie…één van de kappersstoelen zakt weg in de grond! Niemand te zien verder!...Nu is ie verdwenen in ’n vierkant gat in de vloer!...’n Soort lift.

De kapper? Daar heb ik IJzerbroot het laatst gezien! Ik kom eraan!”

Bron: Hotel New York

Hieronder ook twee tekeningen uit het boek. Ze zijn erg gedetailleerd en als je goed kijkt herken je veel uit Rotterdam. Wist je dat de tekenaar minstens één dag met een tekening bezig is?

 

Agent 327, Olga Lawina en Wu Manchu.

Martin Lodewijk is in 1978 bekroond met de prijs van het Stripschap voor alle stripboeken die hij tot dan toe getekend en/of geschreven had.

Andere boeken uit de serie zijn:

Maak een Gratis Website met JouwWeb