De jongen in de gestreepte pyjama

De jongen in de gestreepte pyjama

Geschreven door John Boyne

ISBN: 9789460921155

In verschillende landen bekroond

Wat staat er op de achterkant?

Berlijn 1943. De negenjarige Bruno verhuist met zijn familie naar een plek ver weg. Hun nieuwe huis staat naast een hoog hek. Een hek dat Bruno afschermt van de vreemde mensen die hij daarachter ziet bewegen. Op een van zijn ontdekkingstochten ontmoet Bruno een jongen wiens leven zeer verschilt van dat van hen. Toch worden de jongens vrienden, maar het is een vriendschap die niet zonder gevolgen blijft.

Bron: De jongen in de gestreepte pyjama

Citaat uit het boek

In het hoofd van Bruno kwam nog een laatste gedachte toen hij naar de honderden mensen in de verte keek die allemaal met hun eigen dingen bezig waren, en dat was dat iedereen- de kleine jongens, de grote jongens, de vaders, de grootvaders, de ooms, de mensen die iedereen wel in de in de straat heeft, mensen die in hun eentje woonden maar die geen familie leken te hebben – dezelfde kleren droeg: een grijs gestreepte pyjama en een grijs gestreepte muts op hun hoofd.

Bron: De jongen in de gestreepte pyjama

 

Recensie geschreven door Sherida Creebsburg

Lees het verhaal over de Bruno, die graag de wereld wil ontdekken. Op advies van zijn onderwijzer voert hij dit plan ook echt uit en maakt kennis met de andere zijde van Duitsland in de oorlogstijd. Dit spannend geschreven boek laat je kennis maken met de Tweede Wereldoorlog bekeken  door de bril van een kind. Het is een pakkend verhaal, dat je graag in één adem door wilt lezen. De schrijver geeft je de ruimte om  ook zelf mee te fantaseren over  hoe het verhaal verder verloopt. Met eenvoudige zinnen geschreven en er zijn niet te moeilijke woorden gebruikt, zodat je dit toch al ingrijpend verhaal goed kunt begrijpen.

Houd je van verhalen over de Tweede wereldoorlog en wil je op een andere manier naar deze oorlog kijken, dan is dit boek een echte aanrader!

Dit boek is ook als luisterboek verkrijgbaar en is verfilmd .