Verzet tegen de vijand

Verzet tegen de vijand

 

Titel: Verzet tegen de vijand

Schrijver: Martine Letterie

Uitgever: Leopold

Bladzijde: 167

ISBN: 9789025857790

 

De achterkant van het boek:

Het is januari 1944 en Toon moet onderduiken. Wie had dat een jaar geleden kunnen denken. Toen kwam hij net van het seminarie af en wist hij niets van de wereld. Nu rolt hij van het een in het ander. En als hij een onderduikplaats vindt in de Peel, komt hij in aanraking met een militante verzetsgroep....

Bron: http://www.bruna.nl/boeken/verzet-tegen-de-vijand-9789025857790

 

Citaat:

Niet omkijken. Rustig lopen. Gewoon doen. Toons hart bonkt in zijn borstkas, maar aan de buitenkant is niets aan hem te zien. Dat weet hij zeker. Hij haalt diep adem, doet zijn kraag omhoog en steekt de handen in de zakken van zijn jas. Zo kalm mogelijk loopt hij. Uit zijn ooghoek denkt hij Hans te zien, maar ze geven allebei geen teken van herkenning. Hans slaat een zijstraat in. Heel goed. Precies zoals Hans daarstraks om twaalf uur zei: 'Vanaf nu is het ieder voor zich. Hoe meer we uit elkaars buurt blijven, hoe veiliger het is.

Bron: Verzet tegen de vijand

Recensie geschreven door Danielle Blok

‘Verzet tegen de vijand’ beschrijft op zeer geloofwaardige wijze de belevenissen van Toon, die moet onderduiken en in het verzet terecht komt. Van het in de fik steken van Duitse voertuigen tot het helpen ontsnappen van Engels piloten, bij alles wat je leest waan je je volledig in de WOII en voelt de spanning die die tijd met zich mee heeft gebracht. Bij het gevangen nemen van Toon en de dreiging geëxecuteerd te worden krijg je hartkloppingen. Wil je een goed oorlogsboek lezen, dan is dit een echte aanrader. Als het boek uit is, heb je namelijk niet alleen een heel spannend boek gelezen, maar vraag je jezelf af wat jij zou hebben gedaan als je in die tijd geleefd zou hebben.