Bangkok Boy

Bangkok boy

 

Titel: Bangkok boy

Schrijver: Carry Slee

Uitgever: Carry Slee en FMB uitgevers, Amsterdam

Bladzijden: 255

ISBN: 978-90-499-2460-7

Achterkant van het boek:

De negentienjarige Bo begrijpt er helemaal niets van als haar vriend Joep ineens een punt achter hun relatie zet. Als haar ergste woede is gezakt, vraagt ze zich af waarom hij haar heeft gedumpt. Aangespoord door haar vriendin Anouk gaat ze hem zoeken. Tot haar verbazing blijkt hij spoorloos verdwenen. Het enige teken van leven is een kaart uit Bangkok, die hij naar zijn adoptieouders heeft gestuurd. Vastberaden dit tot op de bodem uit te zoeken, reizen Bo en Anouk Joep achterna. Ze raken verzeild in een avontuur met verstrekkende gevolgen…

Bron: Bangkok Boy

Recensie geschreven door Esther Baars

Dit boek is geschreven voor zestien plussers. Je merkt dit  duidelijk aan het taalgebruik. Carry Slee gebruikt veel Engelse woorden die deze groep jongeren ook gebruikt. Ze heeft zich speciaal voor dit boek verdiept in de taal van jongeren. Ze heeft veel tijdschriften van deze doelgroep gelezen en ook hun films en weblogs bekeken. Resultaat is een boek dat heel makkelijk leest, met eigentijds taalgebruik.  Het boek draait om seks, drugs en liefdesproblemen en is spannend tot het einde toe.

Joep heeft zijn vriendin Bo gedumpt. Waarvoor? Dat is de rode draad door het boek heen. Je vraagt jezelf continue af waarom hij dit doet. Je merkt zelfs, wanneer je het verhaal leest, dat hij nog heel veel geeft om Bo. Waarom dan helemaal naar Bangkok reizen?

 

Citaat:

“Als je van me houdt, waarom verlaat je me dan? Zeg het, Joep. Ik moet het weten,” snikt Bo. Ik kijk in haar ogen. Die warme, stoute ogen waar ik zo dol op ben. Waar ik voor het eerst van mijn leven een thuis heb gevonden.

Bron: Bangkok Boy

Carry Slee zet de hoofdpersonen mooi neer in het boek. Ze laat Bo en Joep afwisselend aan het woord. Ieder hoofdstuk wordt geschreven vanuit het perspectief van Bo of Joep. Je leert de beide hoofdpersonen heel goed kennen. Hierdoor voel je je verbonden met het verhaal. Je ervaart de spanning die er is tussen Bo en Joep, maar ook de avonturen die Bo met Anouk meemaakt. Soms vraag je je weleens af of de avonturen die Anouk en Bo meemaken wel serieus te nemen zijn. Toch blijft het verhaal spannend tot het laatste toe.

Dit boek is een absolute aanrader voor wie van spanning houdt. Je leest het boek in één avond uit.

 

Meer lezen van Carry Slee? Klik hier