De belevenis van een muurbloem

De belevenis van een muurbloem

  

Titel: De belevenis van een muurbloem

Schrijver: Stephan Chobsky

Uitgever: Prometheus

Bladzijden: 253

ISBN: 9789044617368

 

De achterkant van het boek:

Charlie gaat naar de bovenbouw. Hij is zeker geen sukkel, maar populair is hij ook niet. Zijn verlegen, hyperintelligente en sociaal onaangepaste karakter zorgt ervoor dat hij een muurbloem blijft. Charlie probeert op zijn eigen manier vat te krijgen op de wereld van dates, familiedrama’s, seks en drugs. Gelukkig heeft hij vrienden die hem hier af en toe bij helpen. Op zijn eigen unieke, aandoenlijke en aangrijpende manier vertelt Charlie zijn verhaal aan de enige persoon die hij vertrouwt. Aan jou.

Bron: http://tboekenblog.blogspot.nl/2013/02/boektrailer-de-belevenissen-van-een.html

 

Citaat:

Ze is zo aardig. Maar ik schaam me dus omdat, ik diezelfde nacht heel vreemd gedroomd heb. Ik was met Sam. En we waren allebei naakt. En haar benen hingen over de leuningen van de bank. En ik werd wakker. En ik had me nog nooit in mijn leven zo goed gevoeld. Maar ik voelde me ook slecht, omdat ik haar zonder toestemming naakt had gezien. Ik denk dat ik Sam hierover moet vertellen en ik hoop echt dat dit ons niet in de weg zal staan om misschien onze eigen inside jokes te verzinnen. Het zou heel fijn zijn om weer een vriend te hebben. Dat zou ik nog liever hebben dan een date.

Bron: De belevenis van een muurbloem

Deze recensie is geschreven door Danielle Blok

‘De belevenissen van een muurbloem’ is een mooi verhaal. Het is origineel en laat je nadenken. Een speciaal boek voor wie daarvan houdt. Het hele boek bestaat uit allemaal losse brieven die zijn geschreven door Charlie, de hoofdpersoon. Uit het verhaal wordt niet duidelijk aan wie de brieven precies zijn geschreven. Aan jou de eer om dat uit te zoeken. Het verhaal wordt verteld vanuit de ik-persoon. Dat maakt dat je je goed kunt inleven in de persoon. Alhoewel de titel niet zo uitdagend klinkt, is het lezen ervan wel een uitdaging. Juist omdat er veel situaties in voorkomen die herkenbaar zijn: pesten, relaties, seksualiteit… Wat er nu precies aan de hand is wordt op de laatste bladzijdes pas duidelijk. En dan wordt alles wat je gelezen hebt, ineens heel anders dan je van te voren dacht…

 

Dit boek is ook verfilmd