Drift

Drift

Door Marion Pauw

ISBN 9789086961191

Wat staat er op de achterkant?

Het leven van Jill lijkt een droom. Ze woont samen met haar vriend Simon op het prachtige eiland Aruba. Toch is Jill niet gelukkig. Simon is altijd aan het werk en ze voelt zich vaak alleen. Als afleiding gaat ze een duikcursus volgen. Maar dan blijkt dat haar duikleraar Edsel iets te maken heeft met de verdwijning van een Amerikaans meisje….
Drift is gebaseerd op de verdwijning van Natalee Holloway in 2005.

Citaat:
Edsel zit vlak bij me en zijn  geur windt me op. Zijn gezicht komt dichterbij. Zijn adem streelt mijn wang en hij drukt zijn neus tegen de mijne. Ik voel mijn hart kloppen. ‘Ik vind je leuk’, zegt hij. Zijn stem klinkt zacht en warm.

‘Ik denk dat we weer verder van het land afdrijven’. Zeg ik. Ik weet dat dit ook geen fijn onderwerp is om over te praten. Floyd tuurt over het water. ‘Je hebt gelijk. De stroom staat schuin van de kust af, richting open zee.’ ‘ Laten we proberen naar de kant te zwemmen’, zeg ik. ‘Weet je dat wel zeker?’ vraagt Floyd. ‘Vorige keer begon je te kotsen. Bovendien raak je sneller onderkoeld als je zwemt.’
‘Toch moeten we het proberen. De zee is minder wild nu. En het is het enige wat we kunnen doen…….’

Uitgeverij Leeslicht is speciaal voor mensen die lezen moeilijk of niet leuk vinden. Het is een volwassen verhaal in makkelijke en korte zinnen geschreven, waardoor het makkelijk en prettig leest. De inhoud is wel degelijk geschikt voor volwassenen of young adults.

Recensie geschreven door Mischa Boersma

Drift is een verhaal wat gebaseerd is op het waargebeurde verhaal van de verdwijning van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway. De personages in het boek zijn verzonnen. Het verhaal is geschreven vanuit een ik-persoon. Jill vertelt over haar verhuizing naar het prachtige, tropische eiland Aruba. Dit vanwege de baan van haar man Simon. Het loopt alleen totaal niet volgens Jill haar verwachtingen. Ze ziet Simon nauwelijks. Hij is altijd weg voor zijn werk. Ze krijgt een duikcursus aangeboden, waar ze in eerste instantie heel blij mee is. Het helpt haar tegen de verveling en onvrede en ze leert zo wat mensen kennen. Na verloop van tijd blijkt dat haar duikinstructeur Edsel iets te maken heeft met de verdwijning van de Amerikaanse tiener. Jill vertrouwt het niet en schakelt de politie in. Dan verandert haar luxe leventje in een ware nachtmerrie……

Het verhaal is geschreven in makkelijke taal. Korte, duidelijk zinnen. Er lopen twee verhaallijnen door elkaar. In de eerste verhaallijn vertelt Jill achteraf over haar verhuizing naar Aruba, de verveling, de teleurstelling, de duikcursus, de ontdekking over de duikinstructeur, enzovoorts. Deze verhaallijn is geschreven in de verleden tijd. De tweede verhaallijn speelt zich af in het heden en is geschreven in de tegenwoordige tijd. Jill is samen met een goede vriend, Floyd achter gelaten op open zee na een duiktripje. Edsel komt ze niet meer halen en ze drijven eindeloos in het water, wachtend op hun redding. De titel heeft een dubbele betekenis die met beide verhaallijnen te maken heeft. In eerste instantie betekent het de drift, oftewel de drive, om iets te willen bereiken. En in tweede instantie betekent drift het steeds verder weg drijven van de kust. Er komen veel dialogen in voor, waardoor je ontzettend met Jill gaat meeleven. Alle gedachtes en gevoelens van haar worden prachtig beschreven. Je vraagt je als lezer constant af of het wel goed gaat komen. Het einde van het boek is dan ook zeer verrassend. Het is een combinatie van spanning, realiteit en fantasie. Knap geschreven en heerlijk om te lezen.

Naar boven

Maak een Gratis Website met JouwWeb