een weeffout in onze sterren

Een weeffout in onze sterren.

 

Geschreven door John Green

 

ISBN: 9 789047 704560

Achterkant van het boek:

Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbepaalde tijd. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niemands tijdbom zijn.

De zoektocht naar de mysterieuze schrijver van hun lievelingsboek, Een vorstelijke beproeving, leidt hen naar Amsterdam. Daar neemt hun leven een wending die ze zich niet had kunnen indenken.

Bron: een weeffout in onze sterren

Citaat:

‘Ik heb mijn Wens gekregen in ruil voor mijn been’, legde hij uit. De zon scheen vol in zijn gezicht en hij moest zijn ogen tot spleetjes knijpen om naar mij te kijken, waardoor zijn neus schattig rimpelde. ‘Nu moet je niet denken dat ik mijn wens aan jou ga geven. Maar ik heb er ook belang bij om Peter van Houten te ontmoeten en het zou weinig zin hebben om hem te ontmoeten zonder het meisje dat mij zijn boek heeft aangeraden.’ Bron: een weeffout in onze sterren

Recensie geschreven door Mischa Boersma

Het verhaal gaat over de laatste zware kankerjaren van Hazel. Ze wordt verliefd op Gus en ze gaan samen op zoek naar antwoorden over het boek ‘Een vorstelijke beproeving’.

Ondanks het feit dat Hazel en haar lotgenoten, lijden onder de vreselijke, dodelijke vorm van kanker, lees je ook heel veel humor over de ziekte in het boek. De schrijver combineert de gevoelens van enorme pijn, verdriet en angst met humor. Daardoor maakt hij het verdriet ogenschijnlijk draaglijker. De personen in het boek gaan allemaal luchtig met de ziekte om. Er worden grappen over gemaakt en ze proberen zo gewoon mogelijk te zijn. Dat lukt niet helemaal, want ze vallen op in het openbaar. Hazel sjouwt constant haar zuurstofflessen mee en heeft slangetjes in haar neus. Gus heeft maar één been en Isaac is blind. Voor hen is dat heel gewoon. Ze hebben elkaar ontmoet bij een praatgroep.

Hazel en Gus zijn allebei helemaal weg van het boek ‘Een vorstelijke beproeving’ geschreven door Peter van Houten. Het boek heeft een open einde en ze willen allebei graag weten hoe het verder gaat met de hoofdpersonen in het boek. Ze gaan samen als laatste wens naar Amsterdam om de schrijver te ontmoeten. Helaas valt hun ontmoeting met de schrijver tegen. Ze krijgen geen antwoorden. Later speelt van Houten een belangrijke rol bij het afscheid van Gus. Ook dit boek heeft een open einde. Dat komt omdat het verhaal geschreven is vanuit Hazel zelf. Vanaf het moment dat zij waarschijnlijk overlijdt loopt het verhaal ten einde.

Zowel Hazel als Gus hebben de grote angst om na hun dood vergeten te worden. Ze willen nog graag een stempel op de wereld drukken. Maar ook hun liefde zal altijd voortbestaan als het aan hen ligt. Op deze manier worden veel mensen met Kanker herdacht. Het verhaal is verzonnen, maar zeker gebaseerd op waarheden.

Het boek wat je leest met een lach en een traan!

Meer lezen van John Green? Klik hier

Maak een Gratis Website met JouwWeb