KID Kind

Kid Kind

 

Titel: Kid Kind

Schrijver: Caja Cazemier

Uitgever: Van Holkema & Warendorf, Uniekboek bv, Houten

Bladzijden: 144

ISBN: 9034512770

De achterkant van het boek:

Het leven is best ingewikkeld als je niet goed weet wat je wilt. Daar kan Emma over meepraten. Ze maakt het uit met haar vriendje, maar twijfelt er meteen aan of dat wel zo slim was. Thuis heeft ze problemen met haar ouders en ook op school gaat het niet al te best. Dan doet ze een ontdekking die haar hele wereld op zijn kop zet. Hoe moet ze hier mee omgaan?

Bron: Kid Kind

Citaat uit het boek:

‘ ‘Pap?’

‘Emma! Goddank, Emma! Wat ben ik blij dat ik je hoor! Is alles goed met je? Wat heb jij ons laten schrikken. Wil je dat nooit meer doen? Maar kind, waar zit je?’

‘Ik stond bij Hanneke voor de deur, maar ze is er niet. Nu sta ik op het station.’

‘Kind, wat een opluchting. We hebben iedereen gebeld…We hebben zo… Zal ik je komen halen?’ Ik zuchtte diep. ‘

Bron: Kid Kind

Recensie geschreven door Paul Bosscher

Caja Cazemier schrijft boeken met problemen die heel herkenbaar zijn voor jongeren en dan met name voor meisjes. Ze schrijft bijvoorbeeld over homoseksualiteit, hoogbegaafdheid, de relatie met de ouders, seksueel misbruik, vriendschap en verliefdheid.

Emma is zestien jaar en een beetje mollig. Daar zit ze niet echt mee, hoewel ze er wel een beetje op let (“Ik droeg, hoewel ik dat niet vaak deed omdat ik mezelf daarvoor te dik vond, een rokje en een hemd”). Ze heeft sluik haar wat ze vaak in een slordige staart doet. Emma speelt al jaren saxofoon: dat vindt ze heerlijk. Door muziek te maken kan ze haar emoties afreageren.

Emma is achterdochtig en vriendelijk. Ze heeft mensen gauw door: zo komt ze er bijvoorbeeld zelf achter dat ze niet helemaal bij haar vader hoort. Ze ontdekt dat haar biologische vader een donor is. In plaats van alles uit te praten loopt ze weg en gaat ze met de trein naar het ziekenhuis waar ze geboren is. Uiteindelijk gaat ze niet naar binnen: dat durft ze niet.

Emma wordt een stuk volwassener door alles wat ze meemaakt. Ze krijgt er vreemd genoeg zelfs begrip voor dat haar ouders een bepaalde keuze hebben gemaakt, namelijk, haar niet vertellen hoe het echt zit.

Wanneer je dit boek leest, leer je Emma steeds beter kennen. Haar personage ontwikkelt zich steeds verder. Je begrijpt haar steeds beter en wilt haar steunen in haar zoektocht naar haar ware ik. Gaat Emma haar vader vinden? Dat lees je in het verrassende einde van dit boek.

Meer lezen van Caja Cazemier? Klik hier