Ongelukkig Verliefd

Ongelukkig verliefd

 

Titel: Ongelukkig verliefd

Schrijver: Imme Dros

Uitgever: Querido

Bladzijden: 144

ISBN: 9789021460376

Prijs Vlag en Wimpel (griffeljury) in 1996

De achterkant van het boek

Daan List komt van Texel. Hij heeft een groot deel van zijn jonge leven heen en weer gependeld tussen huis en school. Nu zet de boot hem voorgoed over naar het vasteland: hij begint een ander leven als student in Amsterdam. Hij laat zijn dorp achter, zijn thuis, en Reina, zijn grote liefde. Nou ja, ex-liefde. Gelukkig staat zijn vriend van altijd, Wubbe Witte (Roomse Wubbe) naast hem op de boot, hij studeert ook in Amsterdam. Toch valt de overgang niet mee, die is misschien wel groter dan Daan eigenlijk aankan. De stad en het studentenleven overdonderen hem en slepen hem mee in absurde complicaties. Katalysator daarbij is Daans nieuwe vriend, de excentrieke Icarus Bakker, branieschopper, durfal, de man die alles kan en alles heeft. Icarus neemt Daan onder zijn hoede zoals vroeger Wubbe Witte dat deed. Daan valt zelfs voor de ongenaakbare zus van Icarus, Liliane, die grote indruk op hem maakt.

Bron: http://www.dizzie.nl/b_28569_Ongelukkig-verliefd.php

Recensie geschreven door Paul Bosscher

Wanneer je als jongere de vertrouwde middelbare school verlaat, kom je in een heel ander leven terecht. Zeker wanneer je gaat studeren en wonen in een heel andere stad. In ongelukkig verliefd vertelt Imme Dros de worsteling die een jongen, Daan,  doormaakt. Hij wil niets anders dan gelukkig zijn met zijn nieuwe leven. Dit valt niet mee: zijn vrienden ziet hij nauwelijks meer, zijn studie vindt hij geen bal aan, zijn vriendin heeft het uitgemaakt en hij komt iemand tegen die hem een wereld insleurt die hij eigenlijk niet kan betalen. Om zijn frustratie en ongeluk kwijt te raken schrijft hij brieven. Brieven die een kijkje geven in zijn hart, maar brieven die hij nooit verstuurt.

Een dramatisch maar herkenbaar verhaal over de liefde en het volwassen worden. Mooi en realistisch geschreven door Imme Dros. Een boek om te lezen en te beseffen dat jij niet de enige bent die het hobbelige pad naar volwassenheid moet begaan.

Meer lezen van Imme Dros? Klik hier

Iemand heeft voor zijn boekverslag zelf een filmpje over dit boek gemaakt.