Vlammen

Vlammen

 

Titel: Vlammen

Schrijver: Suzanne Collins

Uitgever: Van Goor

Bladzijden: 404

ISBN: 978-90-475-0848-9

Achterkant van het boek:

Hoe onwaarschijnlijk het ook is, Katniss Everdeen heeft de jaarlijkse Hongerspelen gewonnen, samen met haar medestrijder Peeta Mellark. Maar ze hebben de overwinning behaald in weerwil van het Capitool en de wrede regels die er gelden. Katniss en Peeta zouden dolgelukkig moeten zijn, want ze zijn voor de rest van hun leven zeker van roem en rijkdom voor henzelf en hun familie. Maar er gaan geruchten over een opstand in verschillende districten. Tot hun schrik worden Katniss en Peeta door hun overwinning het symbool van die opstand. Het Capitool is kwaad en het Capitool wil wraak.

Bron: www.bol.com

Recensie geschreven door Esther Baars

Dit is het tweede deel in de trilogie de Hongerspelen, Vlammen. Voordat je verder leest, wil ik je vragen of je deel 1 al hebt gelezen? Dat moet je echt eerst doen, dan kun je zelf ervaren hoe geweldig deze trilogie van de Hongerspelen is.

Ook dit deel kun je niet zomaar lezen. Opnieuw word je het verhaal ingetrokken als een magneet. Het eerste deel was zo goed, eigenlijk verwacht je dat het tweede deel minder spannend of aangrijpend is. Dat is niet zo. Ook dit deel is bijzonder spannend en heeft verrassende wendingen in het verhaal. Hierdoor blijft het boek spannend, tot op het laatst toe. Bestaat er echt een district 13? Zijn er echt opstanden in de andere districten? Vragen waar je verrassende antwoorden op krijgt.Net als deel 1 zit je vanaf de eerste bladzijde weer in de huid van Katniss.

Citaat:

“Waarom probeer je niet wat te slapen?” vraagt hij. Omdat ik de nachtmerries niet aankan. Niet zonder jou, denk ik. Ik weet zeker dat ze verschrikkelijk zullen zijn vannacht. Maar ik kan moeilijk aan Peeta vragen of hij bij me wil komen slapen. We hebben elkaar nauwelijks aangeraakt sinds de avond dat Gale is afgeranseld.

Bron: Vlammen

In dit tweede deel is het boek opnieuw verdeeld in drie delen; de vonk, de kwelling en de vijand. Ook wordt de verhaallijn vanuit het ik-perspectief voortgezet. Het is ontzettend knap van de schrijfster dat ze er opnieuw in slaagt  je in de huid van Katniss te laten kruipen.

Ben je net zoals ik ook van dit boek onder de indruk geraakt? Goed nieuws, want er zijn plannen om ook deel 2 te gaan verfilmen.