Blauw water

Blauw water

 

Geschreven door: Simone van der Vlugt

ISBN: 9 789041 420794

Achterkant van het boek:

Lies en haar dochter worden in hun eigen huis gegijzeld door een tbs’er. Ze maken een zenuwslopende week door waarin Lisa zal moeten proberen zijn vertrouwen te winnen.

Winnaar Zilveren Vingerafdruk en genomineerd voor de NS Publieksprijs en de Gouden Strop.

Blauw water leest als een nachtmerrie waaruit ontwaken onmogelijk lijkt.” – 4 sterren in Veronica Magazine.

Bron: Blauw water

Citaat:

Op het laatste moment ziet ze de man pas. Lisa is bezig de was aan de droogmolen in de tuin te hangen als hij achter de fladderende lakens opduikt. Met een gil laat ze het laken, dat ze net wilde ophangen, in het gras vallen.

Bron: Blauw water

Recensie geschreven door Mischa Boersma

Het boek begint meteen met de tekst die hierboven in het citaat staat. Lisa en haar dochter worden vanaf dat moment door een enge, ontsnapte TBS’er in hun eigen huis gegijzeld. Door het spannende begin word je meteen in een bloedstollend verhaal gezogen. Lisa probeert van alles om van hem af te komen. Ontsnappen? Zijn vertrouwen winnen? Alle gevoelens en emoties worden in detail beschreven. Prachtig een aangrijpend!
Ondertussen speelt zich het verhaal van journalist Senta af.  Zij is met haar auto verdwaald in de mist. Als ze besluit aan te bellen bij een dijkhuisje, ziet ze tot haar schrik dat daarbinnen een vrouw met een mes wordt bedreigd. Terwijl ze op zoek gaat naar hulp overkomt haar iets vreselijks…..
De twee verhaallijnen, die van de gijzeling en die van de journaliste, worden om en om het hoofdstuk verteld. Als lezer weet je op een gegeven moment wat er met Senta gebeurd is en leef je helemaal met de hoofdpersonen mee. Er staan veel dialogen in, waardoor je het gevoel hebt zelf aan de gesprekken deel te nemen. Je blijft constant hopen dat het allemaal goed zal aflopen. Lisa en haar dochtertje weten niet dat Senta hen gezien heeft. Kan Senta nog iets voor ze betekenen?

De spanning wordt heel goed opgebouwd in het verhaal. Je weet steeds meer en dat maakt het juist spannender. Je blijft lezen, totdat je weet wat er gebeurt. Dat betekent dat je het boek in één adem uit kan lezen. Je blijft van het begin tot het einde geboeid.

Hieronder nog een aantal pakkende uitspraken uit de media:
“Opnieuw een vaardige spanningsopbouw” – de Volkskrant
“Een tergende spanning. Je vliegt over de woorden heen op weg naar de ontknoping.”- esta
“Van der Vlugt weet een sfeer van onheil te scheppen.” – Trouw

Meer lezen van Simone van der Vlugt? Klik hier