Chatgevaar

Chatgevaar

 

Titel: Chatgevaar

Schrijver: Pieter Feller

Uitgever: Van Holkema en Warendorf

Bladzijden: 176

ISBN: 9789047507680

De achterkant van het boek

Madelon brengt veel tijd door achter de computer. Het liefst zit ze te chatten met haar vriendinnen en vrienden. Maar ze is ook altijd op zoek naar nieuwe vriendschappen en contacten. In de chatbox van TMF komt ze Arthur tegen en het klikt meteen. Hij is twee jaar ouder dan zij en blijkt in dezelfde stad te wonen. De vriendschap verandert geleidelijk in verliefdheid en na drie maanden spreken Madelon en Arthur af elkaar te ontmoeten in een cafeetje. Madelon heeft niemand iets verteld over deze afspraak, want ze wil eerst wel eens weten hoe hij in werkelijkheid is. Misschien valt het wel erg tegen...

Bron: http://www.bol.com/nl/p/chatgevaar/1001004006274360/

 

Citaat:

‘Madelon!’ Madelon schrikt zo dat ze wel tien centimeter uit de bureaustoel omhoogkomt. ‘Mama…mama, je was toch weg?’ ‘In de auto bedacht ik ineens dat ik mijn sportschoenen niet in mijn tas had gestopt. Ik ben het plein rondgereden. Wat doe je hier? Wat zijn dat voor papieren?’ Madelon grabbelt ze gauw bij elkaar. ‘O, niets. Ik zocht iets voor een werkstuk.’ ‘Hier op papa’s kamer?’ Madelon laat alles snel in de envelop glijden en houdt die achter haar rug.

Bron: Chatgevaar

Recensie geschreven door Danielle Blok

Chatgevaar is een spannend boek, waar veel geweld in voorkomt. De hoofdpersoon Madelon wordt enorm afgestraft door een ‘verkeerde’ keuze die zij maakt. Zij spreekt af met Arthur, de jongen met wie zij chat, maar niet persoonlijk kent. Hij blijkt alleen niet Arthur te heten en al helemaal geen jongen van 18 jaar te zijn. Zij wordt geblinddoekt verkracht . Gevoed door haat gaat zij op zoek naar de ware ‘Arthur’. Omdat het boek vanuit de ik-persoon wordt verteld, begrijp je erg goed wat Madelon heeft moeten doorstaan en hoe zij zich voelt. Een mooi voorbeeld hiervan is, hoe zij moet kotsen tijdens de verkrachting. Haar mond zit dichtgesnoerd, dus het braaksel kan er maar op een manier uit en dat is door haar neus.  De rillingen lopen over je lijf. Je leest het boek in een keer uit, mede omdat de schrijver korte zinnen gebruikt en makkelijk en herkenbaar taalgebruik. Aan het einde van het boek denk je na over je eigen chatgedrag en het gevaar dat op de loer ligt. Een goed verhaal voor als je zelf ook veel op internet te vinden bent.