De Suite

De suite

 

Geschreven door Suzanne Vermeer

ISBN: 9 789022 997086

Literaire Thriller

Wat doe je als je gechanteerd wordt en heel veel te verliezen hebt als je het spel niet meespeelt?

Als hotelmanager van een populair hotel op Tenerife heeft alleenstaande moeder Joyce Nieuwpoort geen alledaags leven. Met hard werken heeft ze inmiddels een zeer goede reputatie opgebouwd. Nu Russische toeristen het eiland als perfecte vakantielocatie hebben ontdekt, is het drukker dan ooit. En al heeft ze niet veel qualitytime om met haar tienerzoon Jason door te brengen, ze probeert hem toch zo goed mogelijk op te voeden. Op een avond moet Joyce overwerken. Onverwachts wordt ze overmeesterd door twee mannen die haar bedwelmen. De volgende dag komt ze bij in een van haar eigen hotelsuites, maar ze kan zich niets herinneren. Dan wordt ze geconfronteerd met een man die haar kan vertellen wat haar overkomen is en waarom. Ze moet een suite volledig tot zijn beschikking stellen of anders zorgt hij ervoor dat haar leven een hel wordt…..

Citaat:

“Trillend van emotie en angst zakte ze door haar knieën. Voor even had ze het acute gevaar weten te bezweren. Maar het zou niet lang meer duren voordat Nigel weer een poging waagde, wist ze. En het kon nog weleens heel gevaarlijk worden als hij zijn wapen ging gebruiken…..”

Bron: De suite

Recensie geschreven door Mischa Boersma

Het verhaal gaat over Joyce, een hotelmanager. Ze wordt bedreigd door Russische toeristen. Alle boeken van Suzanne Vermeer zijn in een vakantiesfeer geschreven. Het is dan ook heerlijk om dit boek op vakantie te lezen. Je komt helemaal in vakantiestemming. Dit verhaal speelt zich af op Tenerife.
De komst van de Russische toeristen is voor Joyce en haar hotel in eerste instantie een redding. Eigenlijk lopen de zaken niet zo goed, maar door de Russen loopt er weer wat geld binnen.
De Russen bedreigen Joyce en eisen een suite op. Daar vindt illegale prostitutie plaats.
Er komen veel personages in voor. Goede en slechteriken. Je moet als lezer goed opletten wie wie is en wat diegene te betekenen heeft in het verhaal. Ik zal niet alle personages beschrijven,want het  is juist leuk om te lezen en uit te vinden wie er verantwoordelijk is voor wat Joyce overkomen is. En wie er nu echt te vertrouwen is….
Het verhaal bestaat uit meerdere delen. Het loopt vanaf de zomer van 1996 tot het jaar 2010 en alles wat daar tussen gebeurt. Het verhaal loopt wel in goede volgorde van tijd. Het grootste gedeelte van het verhaal wordt door Joyce zelf verteld. Dit is in de zij-vorm geschreven. Joyce vertelt achteraf over haar avontuur. De andere verteller is een man die gokschulden heeft en ook uiteindelijk een rol speelt in het verhaal van Joyce. Daarnaast zijn er nog een paar kleinere rollen als verteller. Doordat het door verschillende mensen wordt verteld is het verhaal complex, spannend en uitdagend. Je moet het verhaal echt zelf gaan lezen om er achter te komen wat er allemaal in het leventje van Joyce gebeurd en wie daar allemaal een rol in hebben.

Meer lezen van Suzanne Vermeer? Klik hier

Verrassend…