De Twilight Saga

De Twilight Saga

 

Door:Stephenie Meyer

Uitgeverij Van Goor, vertaald uit het Engels in 2008

ISBN 978 90 475 1005 5

Deel één Twilight.

Wat staat er op de achterkant van het boek?

Bella is er absoluut van overtuigd dat Edward levensgevaarlijk is, maar ook dat ze onvoorwaardelijk en onherroepelijk verliefd op hem is.

Als Isabella Swan naar het regenachtige Forks verhuist en de mysterieuze en aantrekkelijke Edward Cullen ontmoet, neemt haar leven een spannende en angstige wending. Edward, met zijn krijtwitte huid, gouden ogen, betoverende stem en bovennatuurlijke gave, is zowel onweerstaanbaar als ongenaakbaar. Tot nu toe heeft hij zijn ware identiteit verborgen weten te houden, maar Bella is vastbesloten achter zijn duistere geheim te komen. Wat Bella zich niet realiseert, is dat ze haar leven en dat van anderen in gevaar brengt naarmate ze hem beter leert kennen. Misschien is het zelfs al te laat…

Een onweerstaanbare combinatie van romantiek en spanning met een bovennatuurlijk tintje. Gepassioneerd, meeslepend en vol verrassende wendingen. Twilight houdt je tot ver na de laatste pagina in zijn greep.

Bron: De Twilight Saga

Citaat:

“Mijn hoofd tolde nog steeds, vol beelden die ik niet begreep, en een paar die ik probeerde te onderdrukken. eerst leek niets duidelijk, maar toen ik langzaamaan dichterbij een staat van bewusteloosheid kwam, werden een paar zaken duidelijk.

Van drie dingen was ik absoluut overtuigd. Ten eerste: Edward was een vampier. Ten tweede: een deel van hem – en ik wist niet hoe sterk dat was- snakte naar mijn bloed. En ten derde: ik was onvoorwaardelijk en onherroepelijk verliefd op hem.”

Bron: De Twilight Saga

Recensie van Nel Sijmons:

Twilight is het eerste boek van de vier uit de Twilight saga. Je moet deze boeken in de volgorde lezen waarin ze geschreven zijn. Dus na Twilight lees je: Nieuwe maan, Eclips en Morgenrood.

Bella en Edward zijn de hoofdpersonen en hen leer je het best kennen in deze serie. Jacob, haar beste vriend, krijgt ook een steeds grotere rol. Je begrijpt hun gevoelens voor elkaar en de gezamenlijke strijd die ze voeren om het kwaad te overwinnen.

Het verhaal is zo beschreven dat het leest alsof het waar gebeurd is. De boeken zijn vlot geschreven en zijn zo spannend dat je ze als een trein uitleest. Ga er gerust voor zitten, je wordt vanzelf meegezogen in dit verhaal.

De boeken zijn ook verfilmd