Het luipaardspoor

Het luipaardspoor

 

 

Titel: Het Luipaardspoor

Schrijver: Adam Armstrong

Uitgever: de Boekerij BV

Bladzijden: 320

ISBN: 90-225-2719-0

De achterkant van het boek:

Twee gezinnen kamperen in de woeste Amerikaanse natuur als plotseling een van de kinderen verdwijnt. Zoeken levert niets op. Uiteindelijk is het de achtjarige Imogen die, gedreven door een vreemd gevoel van intuïtie, de reddingswerkers de weg wijst naar het lichaam van haar verdronken broertje. Diens beste vriendje Connla kijkt toe.

Het onderzoek naar de ware toedracht van het ongeluk waarbij haar broer omkwam, levert niets op en dit zal een lange schaduw werpen op Imogens verdere leven en van Connla.

 

Recensie geschreven door Esther Baars

Het verhaal in dit boek is bijzonder mooi geschreven. De schrijver beschrijft de omgeving waar het verhaal zich afspeelt tot in de details. Je kunt de bloemen ruiken, de dieren horen snuiven en je een schitterend beeld maken van het Schotse landschap.

Citaat:

Ze bleef boven aan de helling staan, draaide haar hoofd om en keek uit over het water. Het uitzicht was spectaculair: de horizon werd aan beide zijde begrensd door de groen wordende wanden van de twee uitlopers van de heuvel. De zon stond hoog en alles glansde in het stille zomerlicht. Vanuit een bosje lariksen hoorde ze houtduiven roepen.

Door de manier van schrijven word je onderdeel van het verhaal. Je wordt eigenlijk het verhaal ingetrokken. Je voelt de sfeer, je voelt de spanningen van de hoofdpersonen.

Het verhaal wordt verteld vanuit de twee hoofdpersonen Imogen en Connla. Alleen deze twee personages worden helemaal uitgewerkt door de schrijver.

Beetje bij beetje ontrafelt zich het geheim van de dood van het broertje van Imogen en de rol die Connla daarin speelde. Dit gaat niet zomaar. Pijnlijke herinneringen uit het verleden en de helende kracht van liefde en vergeving spelen hierbij een grote rol.

Wanneer je van een verhaal houdt waarin liefde en de uitzonderlijk mooi beschreven natuur een grote rol speelt, moet je dit boek zeker lezen.

Wil je nog andere boeken lezen van deze schrijver klik dan op de volgende link: Www.literatuurplein.nl/persdetail.jsp?persId=42795