Joël

Joël

 

Titel: Joel

Schrijver: Carry Slee

Uitgever: FMB uitgevers, Amsterdam

Bladzijden:256

ISBN: 9789049924881

 

De achterkant van het boek:

Eva heeft moeite om de plotselinge dood van haar hartsvriendin Luna te accepteren. Terwijl Natalie en Fleur na de begrafenis hun leven weer proberen op te pakken, begint Eva te twijfelen aan de ware toedracht van Luna's dood. Waarom liegt Remco, Luna's ex-vriend, bijvoorbeeld over het tijdstip van zijn laatste contact met Luna? Heeft hij soms iets te verbergen? Dan krijgt Eva een stapeltje anonieme brieven in handen die gericht zijn aan Luna. De brievenschrijver vertelt over een schokkende jeugdervaring. Hebben de brieven iets met Luna's dood te maken?

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Jo%C3%ABl_(Carry_Slee)

 

Citaat:

Derek Ogilvie loopt Luna’s kamer rond. Bij het raam blijft hij staan. ‘Het is niet makkelijk’, zegt hij terwijl hij heel geconcentreerd is. ‘Ik voel veel andere energie. Dat komt omdat de ruimte alweer is bewoond, maar daar moet ik doorheen.’ Hij loopt door de kamer. Eva kan de spanning bijna niet aan. Midden in de kamer staat Derek stil. ‘Hier op deze plek voel ik ruzie. Ja, hier heeft zich een heftige woordenwisseling afgespeeld. Hij loopt naar het raam. ‘Op deze plek is het erger. Strijd…Ik voel strijd…’ Eva houdt haar adem in. Wat is er gebeurd? ‘Hier is strijd gevoerd,’ zegt Derek. ‘Ze was absoluut niet alleen.’

Bron: Joël

 

Recensie geschreven door Danielle Blok

‘Joël’ is een spannend en onvoorspelbaar boek. Vanaf het begin tot het eind word je meegezogen in de spanning van het verhaal. Tijdens het lezen stel je jezelf vragen als: Wat is hier aan de hand? Wie heeft de moord op Luna op zijn of haar geweten? Je wordt volledig op het verkeerde been gezet. Door de brieven die Eva in handen krijgt, weet de schrijfster op onnavolgbare wijze er een echte thriller van te maken. Je wilt meer en meer lezen en wordt op die manier meegezogen in de intrige van het verhaal. Het einde is echt verrassend en had je nooit verwacht!