Raak

Raak

 

Geschreven door Mats Wahl

ISBN: 9059080182X

Oorspronkelijke titel Tjafs vertaling Maaike Lahaise

Serie

Genre thriller: moord, drugs, racisme en pesten

Wat staat er op de achterkant van het boek?

Met Sirr valt niet te spotten!En toch is dat precies wat iemand heeft gedaan. Ahmed Sirr, notoir diefje en dealer, wordt dood teruggevonden. Een kogel achteraan in zijn hoofd en zijn jeans op zijn enkels. Restjes marihuana in zijn broekzak. Zelfmoord uitgesloten. Politie rechercheur Harold Fors staat voor een nieuw Mysterie. Hardnekkig voert hij een onderzoek. Keiharde ondervragingen, doodlopende sporen en wilde veronderstellingen. Fors geeft niet op, ontdekt de donkere kanten van onze maatschappij . Sommige jongeren zijn geen doetjes, zo blijkt.

Bron: Raak

Citaat uit het boek:

‘Als politieman had Fors altijd geprobeerd om zijn stukje van het gerechtelijk apparaat zo goed mogelijk te beheren. Rechtspreken was niet zijn domein. Veroordelen was de taak van anderen. Van hem werd verwacht dat hij onderzoek deed naar de feiten in vrijwel altijd tragische omstandigheden. Anderen spraken het vonnis uit en weer anderen namen de delinquenten onder hun hoede.’

Bron: Raak

 

Recensie geschreven door Sherida Creebsburg

In dit derde deel van deze  spannende thrillerserie schrijft de Zweedse schrijver Maths Wahll over de Harold Fors, een Zweedse politie rechercheur die net als inspecteur Baantjer op sublieme wijze de moord op drugsdealer Ahmed Stirr, een migranten jongeman, oplost. Tijdens de ontrafeling van de moord  komt de hoofdpersoon Harald Ford  heel wat misstanden in de maatschappij tegen . Hij moet steeds de keuze maken tussen wat hij zelf als mens vindt en wat hij als rechercheur moet vinden om de moord op te kunnen lossen. Het oplossen van een de moord bezorgt hem slapeloze nachten.

 

Tijdens het lezen word je zo meegenomen in het verhaal, dat je steeds denkt dat je weet wie de dader is van de moord. Achteraf blijkt dat je er behoorlijk naast zat.   De schrijver kan tot op het laatste moment de spanning erin houden.

 

Wil je nog meer lezen over het speurwerk van Harald Fors dan zijn de volgende titels van Mahts Wahl een echte aanrader: Winterbaai, Zoek, Dood  en Wraak.

 

Meer lezen van Mats Wahl? Klik hier