Creatieve verwerkingsopdrachten 4

Creatieve verwerkingsopdrachten 4

 

Er zijn verschillende manieren om te laten zien wat je van het gelezen boek vind. Je kunt een leesverslag schrijven, maar er zijn ook veel andere alternatieven hiervoor te vinden. Als je met je docent Nederlands overlegt hoeveel je van de onderstaande opdrachten moet doen om aan de eisen te voldoen, kun je aan de slag gaan. Succes!

 

  1. Stel je voor dat jij de schrijver bent, aan welk deel van het boek heb je met het meeste plezier gewerkt en waarom (minstens 20 regels).

 

  1. De personen uit het boek reageren soms anders op situaties dan jij gedaan zou hebben. Bespreek uitvoerig hoe jij gereageerd zou hebben op een situatie die in het boek beschreven wordt. Geef eerst aan over welke situatie het gaat (minstens 20 regels).

 

  1. Misschien lijkt je boek op een ander boek dat je al eens gelezen hebt. Vergelijk de twee boeken met elkaar (minstens 20 regels).

 

  1. Bedenk zelf vijf mogelijke titels voor het boek en leg uit waarom je dat ook een goede titel zou vinden (elke titel minstens 4 regels).

 

  1. Stel je zou een dag mogen ruilen met een van de verhaalpersonen. Met wie zou je willen ruilen en waarom? (minstens 20 regels).

 

  1. Ontwerp een advertentiecampagne om de verkoop van je gelezen boek te stimuleren. Maak daarvoor een poster, affiche of advertentie voor krant of tijdschrift (1 pagina).

 

  1. Maak een collage waarin de belangrijkste personen en gebeurtenissen uit het boekvoorkomen. Gebruik afbeeldingen en woorden uit tijdschriften (1 pagina).

 

  1. Zoek tien foto’s die bij het verhaal passen. Plak ze op en motiveer je keuze.

 

  1. Zoek of maak een gedicht dat bij het verhaal past. Leg je keuze uit.

 

10. Zoek een songtekst die op het verhaal of de hoofdpersoon zou kunnen slaan. Kopieer die tekst en motiveer je keuze.

 

11. Vergelijk je boek met een verfilming van je boek (als die bestaat). Beschrijf overeenkomsten en verschillen. Geef aan wat je meer aansprak en waarom (minstens 20 regels).

 

12. Stel je voor dat je illustrator bent. Maak een tekening die in het boek zou passen. Licht je ontwerp toe.

Maak een Gratis Website met JouwWeb