Griezelverzen 1

Griezelverzen 1

 

 

Geschreven door: Het Griezelgenootschap. Voorzitter: Paul van Loon

Uitgeverij: Elzenga

ISBN: 90-6692-237-0

Achterkant van het boek:

Om de paar vergaderingen hebben de GG-leden toestemming van de GehAd (Geheime Adviseur) om een 'vrije' bijeenkomst te houden. Ze vertellen elkaar dan geen verhalen. Toch komt ieder lid graag naar de gewelven, omdat het altijd echt griezelig wordt.
Een dolle boel zelfs.

Om de beurt gaan de GG-leden op de tafel staan. En dan volgen er verzen, gedichten, rijmen, rap. Ieder heeft zijn favoriete optreden. Meer mag er niet van gezegd worden. Alleen dat de GG-leden zichzelf begeleiden op de vreemdste instrumenten, meestal meegenomen uit een oeroud verleden. Want zeg nu zelf, wie begeleidt zijn verzen nou slaand op een oud bot?

Bron: Griezelverzen 1

Citaat van Paul van Loon:

HET LIED VAN BEENTJES

Mijn moeder is een weerwolf,
mijn vader een vampier.

En daarom lieve kinderen,

ben ik zo’n lekker dier.

 

Mijn broertje is een boeman,

mijn oma is een heks,

Mijn opa lijkt op Dracula,

Maar mijn zusje is iets geks.

 

Zij is een mens, gewoon een mens.

Zij zou liever zijn als wij,

Dat is haar allergrootste wens.

Maar zij is een mens, dat is haar vloek,

Zij is geen wezen uit een griezelplaatjesboek.

Bron: Griezelverzen 1

Recensie geschreven door Mischa Boersma:

Griezelverzen is een ontzettend leuke, grappige gedichtenbundel. Er staan allerlei gedichten in van verschillende schrijvers over griezelachtige onderwerpen. Ik zal er een paar noemen; vampiers, heksen, bloed, angst, enz. Er wordt zelfs een cursus griezelrijm gegeven. Hieronder een klein stukje uit deze cursus:

’s Avonds, bij een volle maan als de kale bomen ruisen op het kerkhof met zijn kruizen…..

Wat er moet volgen, weet ik niet. Is dit gewoon een aantekening, een nutteloos krabbeltje, of is het al het begin van een verhaal?

Bron: Griezelverzen 1

Dit is natuurlijk heel leuk om verder te lezen. De griezelverzen zijn door verschillende schrijvers geschreven. Neem bijvoorbeeld Hans van de Waarsenburg, Jaques Weijters, Tais Teng, Eddy C. Bertin, Els Rooijers en Bies van Ende. Ze vormen samen Het Griezelgenootschap en zijn op een geheime plaats in België bij elkaar gekomen, waar ze de verzen aan elkaar hebben voorgelezen . Dat was zo’n succes dat ze deze verzen gebundeld hebben. Met als resultaat deze gedichtenbundel. Ze schrijven allemaal heel verschillend, maar prachtig, origineel en natuurlijk spannend. Heel vaak zit er ook humor in, maar ook grappige fantasiewoorden, zoals:
In het Grimgrambos

waar de Rimram woont

waar de Grommel aan een tak hangt te zwingen

daar woont een heks.

Bron: Griezelverzen 1 

Heel veel gedichten komen uit bekende boeken zoals de Griezelbus, ’s Nachts is alles anders of uit de Griezelclub-krant.

Ten eerste is het gewoon leuk om te lezen of voor te lezen. Ten tweede is het bijvoorbeeld ook reuze handig ter inspiratie voor het schrijven van een griezelverhaal. Of om een spannend verhaal in het donker bij het kampvuur te vertellen.

Veel griezel, gruwel en leesplezier! Wie weet gebeurt er ’s nachts met volle maan wel iets heel onverwachts…..

Meer lezen van Paul van Loon? Klik hier

Maak een Gratis Website met JouwWeb